Anlık Bildirim

Z kuşağı, iPhone ve diğer Apple ürünlerini tercih ediyor

Financial Times’ın haberine göre, Z kuşağı Apple’ı rakip şirketlere tercih ediyor. Peki, yeni nesil, neden iPhone ve diğer Apple ürünlerini satın alıyor?        
z kuşağı apple iphone Tam Boyutta Gör
Pek çok kişinin zenginlik göstergesi olduğuna inandığından iPhone satın aldığı biliniyor ancak FT’den yeni rapor, Z kuşağı alıcılarının neden Android cihazlarla ilgilenmediğini açıklıyor.

Rapora göre, genç tüketiciler iPhone’a sahip olmazlarsa sosyal olarak dışlanacaklarını düşünüyor. Z kuşağı, Apple müşteri kitlesinin önemli bir parçası haline geldi. Bu gruptaki müşteriler yalnızca iPhone değil Apple Watch dahil olmak üzere diğer Apple ürünlerini de satın alıyor. Amerika’da iPhone kullanıcılarının en az %34’ü bu yaş grubunu oluşturuyor. Samsung telefon alanların yalnızca %10’u Z kuşağı kullanıcısı.

Bu, Apple için büyük kazanç. Canalys tarafından yapılan araştırmaya göre, Apple dünya genelinde sattığı her 100 iPhone için 26 iPad, 17 Apple Watch, 35 AirPods da satıyor. Samsung için her 100 akıllı telefon satışı, 11’den az tablet, 6 akıllı saat, 6 kablosuz kulaklık satışıyla sonuçlanıyor. Bir iPhone’un ortalama satış fiyatının bir Android cihazın neredeyse üç kat olmasına rağmen netice bu.

Canalys araştırması Batı Avrupa’daki 25 yaş altı Apple kullanıcılarının %83’ünün iPhone kullanmaya devam etmeyi planladığını gösteriyor. Z kuşağı yaş aldıkça muhtemelen bu trend büyüyecek ve Apple, pazardaki payını daha da sağlamlaştıracak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2731 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, Teknoloji Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim