Anlık Bildirim

200 megapiksel kameralı akıllı telefonlar geliyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, akıllı telefonlar için yeni kamera sensörleri geliştirmeye devam ediyor. Önümüzdeki dönemde 200MP çözünürlük sunan akıllı telefonlar piyasaya sürülecek.

200 megapiksel kameralı akıllı telefonlar geliyor Tam Boyutta Gör

Şu anda akıllı telefon kameraları 108 milyon piksele kadar çözünürlüğe sahip sensörlerlere sahipler ve bu sensör teknolojileri de Samsung tarafından üretiliyor. Ancak 2021 yılı içerisinde 108MP'den de fazla çözünürlük sunan sensörlerin piyasaya sürüleceğini söyleyebiliriz.

Samsung'un hedefi 500 megapiksellik sensör

Sızan son bilgilere göre, Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung, akıllı telefon kameraları için bir dizi gelişmiş ISOCELL sensörünü duyurmaya hazırlanıyor. Bunların arasında da 200 megapiksellik bir sensörün yer aldığını belirtelim. 108 megapiksellik kameraların genellikle 100 megapiksel olarak adlandırıldığını göz önüne alacak olursak, Samsung'un yeni sensörünün gerçek çözünürlüğünün, muhtemelen 216 milyon piksel olacağını söyleyebiliriz.

200 megapiksel kameralı akıllı telefonlar geliyor Tam Boyutta Gör

Bu haberlere ek olarak, daha önce Samsung, yetenekleriyle insan gözüne yaklaşabilecek görüntü sensörleri oluşturma planlarından bahsetmişti. Dev şirketin, gözün "biyolojik sensörünün" yaklaşık 500 milyon piksel çözünürlüğe sahip olduğunu ve gelecekte bu kamera sensörlerini de kullanıcılara sunma planları mevcut. Ultra yüksek çözünürlüklü görüntü sensörlerinin, makine görüş sistemlerinde, otonom araçlar teknolojilerinde ve insansız hava araçlarında oldukça faydalı olabileceği düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22751 kez okundu.
20 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, 108mp kamera ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim