Anlık Bildirim

Apple'dan 1 milyar dolarlık yeni kampüs

ABD'li teknoloji şirketi Apple, Teksas eyaletine bağlı Austin şehrinde yeni bir kampüs inşa edeceğini açıkladı. 1 milyar dolara mal olacak yeni kampüste 15 bin kişi çalışacak.
Teknoloji devi Apple resmi sitesinden yayınladığı bir duyuruda, ABD'nin Teksas eyaletine bağlı olan Austin şehrinde yeni bir kampüs inşa edeceğini açıkladı. 1 milyar dolara mal olması beklenen bu yeni kampüsde 15 bin kişi Apple teknolojilerini geliştirmek için çalışacak.

15 bin kişi çalışacak

Yaklaşık 133 dönümlük olan tesis, şirketin mevcut kampüsüne 1.5 km mesafe uzaklıkta inşa edilecek. Şirket bu kampüsün başlangıçta 5 bin çalışan olacağını ve işgücü büyümeye devam ettikçe çalışan sayısının 15 bini bulacağını belirtiyor. Kampüste mühendislik, Ar-Ge, işletme, finans, satış ve müşteri destek departmanları olacak.
Tüm bunlara ek olarak Apple, ABD'de faaliyet gösteren veri merkezleri için de çeşitli planlar yapıyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde şirket bu tesislere de 10 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı düşünüyor. Bu veri merkezlerinin de %100 yenilenebilir enerji ile çalışacağı da sızan bilgiler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7000 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, kampüs ve
3 etiket daha yatırım teknoloji austin
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim