Anlık Bildirim

Çalışanların yorumları sildiğine ve satış verilerini sattığına ilişkin Amazon soruşturma başlattı

Bazı Amazon çalışanlarının ürünlerdeki kötü yorumları silme veya yorum yapanın email adresini sağlama karşılığında rüşvet aldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

Adil rekabete aykırı hareket etmek iddiasıyla Avrupa Birliği’nde başı dertte olan Amazon’un kendi bünyesinde de sıkıntılar bitmiyor. Şimdi de çalışanların olumsuz yorumları sildiği iddiaları gündemde.

Yüksek meblağlar

Pazar günü The Wall Street Journal tarafından dile getirilen iddialara göre satıcılar bazı Amazon çalışanlarına rüşvet vererek ürünleri ile ilgili olumsuz yorumları sildiriyor ve satış verilerine erişim sağlıyor.

Satıcılar WeChat gibi platformlar üzerinden Amazon çalışanlarına ulaşarak ikna etmeye çalışıyor. Kötü yorumları silmek için 300$’a kadar çıkan rüşvetlerin söz konusu olduğu belirtilirken, olumsuz yorum bırakan müşterilerin de email adresleri de isteniyor. Ayrıca rakiplere karşı hamle yapabilmek için gizli satış verileri de elde ediliyor. Yine engellenmiş hesaplar da açılabiliyor.

İddialar daha çok Çin odaklı olduğu için Amazon bu ülkede soruşturma başlattı ancak ABD bölümünün de soruşturmaya dahil olduğu ifade ediliyor. Soruşturma sonucunda suçlu bulunan satıcıların platform ile ilişkisi kesilirken çalışanların da işine son verilecek. Ayrıca hukuki yolların da izleneceği belirtiliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim