Gerek sosyal medya olsun gerek uygulama mağazaları olsun, belirli bir ücret karşılığında sayfayı yorumlarla dolduran veya indirme sayılarını artıran kişilere sıkça rastlıyoruz. Peki bunların devlet destekli olanlarını hiç gördünüz mü?
Harvard Üniversitesi veri araştırmacıları tarafından yapılan yeni bir çalışmaya göre, olayları manipüle etmek isteyen Çin hükümeti, sosyal medyada aktif olacak kalabalık bir ekip kurmuş durumda. Her gönderi başına yaklaşık 50 Çin cent’i yani 0.08$ ödeyen hükümet, yılda 488 milyon gönderi üretilmesini sağlıyor.
İlginizi Çekebilir
Fifty Cent Party olarak adlandırılan bu oluşum, sürekli gönderi atarak sosyal medyada konu değiştirmeye çalışıyor. Gönderilerin büyük kısmında ülke hakkında olumlu bilgiler, gaza getirici milliyetçi ifadeler ve Çin Komünist Partisi’nin tarihi ile ilgili ayrıntıların yer aldığı ifade ediliyor.
Ayrıca Bkz. "Hungry Shark World, 6 günde 10 milyon barajını aştı"Araştırma ekibinin yola çıkış sebebi ise, Zhanggong şehri internet propaganda ofisinin 2013 ve 2014 yıllarını kapsayan emaill yazışmalarının sızdırılması. Bu emaillerde yaklaşık 40 000 gönderi ve ayrıca kullanıcıların gönderileri karşılığında ofisten ödeme talepleri de yer alıyor. Ekip, bu tür bir oluşumu fark ederek ülke genelinde ne kadar yaygın olabileceğine dair çalışma yapmaya başlamış. Ortaya da bu devasa sonuç çıkmış.
Oluşum, günlük olayları sürekli takip ediyor ve sosyal veya politik olaylar olduğu zaman koordineli olarak gönderi sayısını artırıyor. Böylece vatandaş yoğun bir yorum bombardımanı altında kalıyor ve dikkati dağılıyor.
Ülkede hali hazırda Google, Facebook, Twitter gibi platformlar yasaklanmış durumda. Çin bunun yerine, vatandaşlarına Baidu arama motoru, Weibo mikro blog platformu veya RenRen sosyal paylaşım platformu gibi onlarca alternatif sunuyor. Elbette bu platformların sıkı bir denetim altında olduğunu söylemeye gerek yok ancak bu yetmemiş olacak ki vatandaşları manipüle etme kararı alınmış.
http://money.cnn.com/2016/05/20/technology/china-social-media-fake-posts-strategy/index.html?sr=twmoney052016china-social-media-fake-posts-strategy0831AMStoryLink&linkId=24696043 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Her hükümet vatandaşlarını yönetmek/yönlendirmek için bel altı yöntemler seçiyor ama en aşağılık yöntem bu.
:D
Heryerde grubun sürüne başına biri gerekir(ne isim verirsen, yönetici, güdücü, çavuş vs.). Bu iş böyle yürür, insan varsa zaaf vardır, başına çavuş gerekir. Trol veya ne isim verirsen, seviyesine becerisine göre geçinir. Yapılacak işlerin azlığı-çokluğu-niteliği, insan kaynağına olan ihtiyacı belirler bunu.Tarihe savaşlara kamplara vs. neye istersen bak örneğini görürsün.
Konuyla alakalı, Yeterli AI altyapısı gelşene kadar bişeyleri okuyacak, taraf olunan konuyla ilgili mantıklı-mantıksız çıkarımlar yapacak insana ihtyaç olacak. Bunların içinden bi kısımı abuk subuk şeyler yazabilir, copy-paste tarzı olabilir, görece işleri kolaydır. Bi kısmı yalan bilgi girmesi oluşturması gerekebilir. Bi kısmı mantıklı tutarlı tezler oluşturmalı, bi konunun için yalan-yanlış bilgi eklemeli ve algıyı istenen yöne bükmelidir vs. vs.
Belki milyonluk insan kaynağı değil ama 3 5 kişi gibi az da değil. Daha iyisi işe yarar olanı gelene kadar eldeki kaynak değerlendirilir. Yani 3 günde işsiz kalmazlar.
çin dünyanın en büyük 2. nominal gdp sahibi ülkesi yalnız.
herkes yanlış bir tek siz doğrusunuz zaten saçma sapan et parçası seni.
Trollük = bindiği dalı kesmek
Hayatı trollükle geçmiş biri başka bir iş yapabilir mi?
Parayı nasıl kazanacak?
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
10144 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
internet, social media ve