Anlık Bildirim

HomePod yazılımı iPhone 8'in şifrelerini çözmeye devam ediyor

Geliştirici Steve Troughton-Smith, Apple HomePod'un firmware yazılımı aracılığıyla iPhone 8'in özelliklerini ortaya çıkarmaya devam ediyor. Çift dokunuşla uyandırma ve Touch ID detayları haberimizde.
En son sızıntılara göre, Apple'ın yaklaşmakta olan iPhone 8 modeli piyasadaki diğer mobil platformlardan esinlenilmiş bir dizi özellikle gelecek. Şimdi ise cihazın ilk kez Nokia N9'da gördüğümüz kullanışlı bir özelliğe sahip olabileceği ortaya çıkmış durumda. Android telefonlarda yer alan tipik hızlı şarj ve kablosuz şarj gibi özelliklere ek olarak iPhone 8'in "çift dokunuşla uyandırma" özelliğiyle gelme ihtimali var.
Geliştirici Steven-Troughton Smith Twitter hesabında, akıllı hoparlör HomePod'un yazılımını analiz ettikten sonra keşfettiği muhtemel iPhone 8 özelliklerini paylaşmaya devam etti. Bunlardan biri de ekrana dokunarak veya çift dokunarak cihazı uyandırma özelliğinin gelecek olması. Yani kullanıcılar iPhone 8'in ekranını artık daha pratik bir şekilde açabilecekler.

Ekrana gömülü Touch ID yok, belki de hiç yok

Yazılım üzerindeki analizlerde, ekrana gömülü parmak izi tarayıcısına ait herhangi bir koda rastlanmamış durumda. Bu nedenle yeni iPhone'un Touch ID sensörü cihazın arka panelinde olabilir. Tamamen kaldırılmış olma ihtimali de var. Yüz tanıma özellikli ön kameranın eklenmesi, ikinci senaryonun daha gerçeğe yakın olduğunu gösteriyor. Bu nedenle cihaz üzerinde bir parmak izi tarayıcısı göremeyebiliriz.
Öte yandan, Apple, ekranın üst kısmındaki sensör çubuğunda yenilik yapmak istiyor ve bu özelliğin interaktif olabileceğine dair işaretler var ancak bunun nasıl işleyeceği henüz belli değil. HomePod'un firmware yazılımı ayrıca ARKit ve Fotoğraflar'ın da bazı önemli güncellemeler alacağını ortaya koydu. Ancak bu konudaki detayların henüz belirsiz olduğunu söyleyelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5003 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Windows Phone, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim