Anlık Bildirim

Huawei telefonların kilit ekranında reklam gösterilmeye başlandı

ABD ile sıkıntlı bir süreç yaşayan ve geleceği tartışılan Çinli şirket Huawei, şimdi de P30 Pro amiral gemisi modeli de dahil olmak üzere, cihazlarının kilit ekranında gösterilen reklamlarla gündemde.
Çinli telekominikasyon devi Huawei, ABD ile yeterince sorun yaşamıyormuş gibi, şimdi de cihazlarında gösterdiği reklamlarla gündemde. Reddit kullanıcılarının bildirdiğine göre, şirketin amiral gemisi modeli P30 Pro da olmak üzere birçok akıllı telefonunun kilit ekranında reklam gösterilmeye başlandı.

Henüz net bir açıklama yok

Bu durumdan muzdarip kullanıcılara göre bu olay, Huawei telefonlarda bulunan ve cihazı her kilitlemeden sonra otomatik olarak duvar kağıdını değiştiren Magazine Unlock (Magazin Kilidi) tarafından destekleniyor. Bu özellik, yeni bir kilit ekranı arka planı oluşturmak yerine, bazen otel rezervasyonu web sitesi olan booking.com için bir reklam görüntülüyor. Henüz ne Huawei ne de Booking, bu reklam yayını hakkında herhangi bir yorumda bulunmuş değil.

Yaşanan bu olaya ilgili olarak bir açıklama yapan Huawei'nin Almanya resmi hesabı, bir özür yayınladı ve Magazine Unlock'un devre dışı bırakılması durumunda kullanıcıların bu reklamları görmeyeceğine dair bir tweet attı. Bu olayın hangi ülkelerde yaşandığı ve kaç kullanıcıyı etkilediği henüz bilinmezken, Huawei'nin ABD ile yaşadığı ambargo dönemine denk gelmesi ise şirket açısından olumsuz bir etki olarak nitelendiriliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
32060 kez okundu.
22 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, reklam ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim