Anlık Bildirim

Hyundai'ye göre gelecek hidrojenle çalışan otomobillerde

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, geleceği elektrikle değil, hidrojenle çalışan otomobillerde görüyor. Şirket önümüzdeki yıllarda bu teknolojiyi kullanan arabalar üretmeye hazırlanıyor.
Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai şu anda filosunda sadece birkaç hidrojenle çalışan otomobil sunuyor. Ancak şirket önümüzdeki yıllarda yeni bir yapılanmaya giderek hidrojenle çalışan otomobiller üretmeye hazırlanıyor.

Şirket bu alanda öncü olmak istiyor

Şirket geçtiğimiz günlerde FCEV Vision 2030 adını verdiği yeni bir planını açıkladı. Hyundai diğer birçok üretici gibi elektrikli otomobillere yatırım yapmak yerine, hidrojen araçlarına olan bağlılığını artırıyor ve bu alanda dünya pazarında lider olmak istiyor. Hyundai'nin hedefi ise pazar payının yüzde 25'ine sahip olmak.
Şirket, önümüzdeki yıllarda araştırma, geliştirme ve yeni fabrikaların inşasına yaklaşık 7 milyar dolarlık bir yatırım yapacak. Hidrojenle çalışan arabaların elektriklilere oranla daha az yakıt tüketimi yapacağını belirten şirketin konuyla ilgili açıklamaları ise şu şekilde: "FCEV'in ticari üretiminin dünya çapındaki öncüsü Hyundai Motor Grubu, hidrojen teknolojisinin gerçekleştirilmesine yönelik cesur bir adım atıyor. Bizler, otomobil taşımacılığı sektörünün ötesindeki rolümüzü genişleteceğiz ve küresel toplumun geçişinde önemli bir rol oynayacağız. Hidrojeni ekonomik olarak uygun bir enerji kaynağı haline getirerek temiz enerjiyi hedefliyoruz."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8066 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Hyundai, hidrojen ve
2 etiket daha otomobil araba
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim