Anlık Bildirim

Microsoft yeni işten çıkarmalara hazırlanıyor

Satya Nadella ile teknoloji dünyasında önemli strateji değişikliklerine giden Microsoft, bu doğrultuda kadrolarını yeniliyor. Firma bir yandan işçi çıkarırken bir yandan da yeni çalışanlar arıyor.

Geçen yılın son çeyreği ile ilgili firmaların mali tablolarını açıklamaya hazırlandığı önümüzdeki hafta, önemli gelişmelere sahne olabilir. Microsoft’un gelecek hafta işten çıkarmalara başlayabileceği konuşuluyor.

Strateji Değişimi

Geçen yıl servis aboneliklerinde artışlar yaşayan ve yeni donanım ürünlerini piyasaya süren Microsoft, bununla birlikte yeniden yapılanma sürecine devam ediyor. Firmanın bazı bölümlerde kadroları azaltıp bazı bölümlerde de kadroyu güçlendirmesi bekleniyor.

Microsoft’un geçen yıl 3000 kişiyi işten çıkaracağı açıklanmıştı. Yaklaşık 2000 kişinin işine son veren firmanın gelecek hafta itibariyle 700 kişinin daha görevine son vereceği belirtiliyor. Böylece yaklaşık olarak firmanın açıkladığı rakam da yakalanmış oluyor.

Microsoft bir yandan işçi çıkarırken bir yandan da yeni çalışanlar arıyor. Hali hazırda LinkedIn üzerinde yaklaşık 1600 adet iş ilanı açılmış durumda. Yani gidenlerin yarısı kadar iş pozisyonu mevcut.

Microsoft hangi bölümleri azaltıyor veya hangi bölümleri takviye ediyor şimdilik net bilgiler mevcut değil ancak özellikle mobil tarafta sıkıntılar yaşandığını tahmin etmek zor değil. Takviye ise muhtemelen bulut altyapısına ve Office 365 kısmına yapılıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim