Anlık Bildirim

Microsoft'un hatası Windows telefonları kullanılamaz hale getirdi

Yazılım devi Microsoft, bugün erken saatlerde PC'ler ve mobil cihazlar için yanlışlıkla yeni bir Windows 10 yapısı yayınladı. Derlemeyi alan akıllı telefonlar kilitlenerek kullanılamaz hale geldi.
Microsoft, bugün erken saatlerde büyük bir hata yaparak PC'ler ve mobil cihazlar için yanlışlıkla yeni bir Windows 10 yapısı yayınladı. Şirketin kendi içinde test ettiği 16212 numaralı Windows 10 yapısını alan akıllı telefonlar, sonsuz ön yükleme döngüsüne girerek kullanılamaz hale gelmiş durumdalar. Windows Insider programının sorumlusu Dona Sarkar, hatayı kabul ederken Windows 10 kullanıcılarının "küçük bir bölümü"nün bu durumdan etkilendiğini açıkladı.
PC'lerde önemli bir sorun söz konusu olmamasına rağmen, Microsoft, bu derlemeyi alanların genel kullanıma sunulmadığı için kullanmamaları gerektiğini açıkladı. Yüklenen bilgisayarlarda ise kullanıcılar yeni bir yapı yayınlanıncaya kadar bekleyip Windows Update aracılığıyla güncelleme yapabilir veya Ayarlar > Güncelleştirme ve güvenlik > Kurtarma bölümünden önceki yapıya geri dönebilirler.
Mobil cihazlarında bu yapıyı alan Windows 10 kullanıcılarının akıllı telefonları ön yükleme döngüsüne girerek kullanılamaz hale gelmiş durumda. Bu durumdan kurtulmanın tek yolu Windows Device Recovery Tool ile telefonu sıfırlamak. Bu da kullanıcıların tüm dosyalarını kaybetmesi anlamına geliyor. Ayrıca 16212 numaralı yapıyı alan ve yüklemeyen akıllı telefonların da sıfırlanması gerekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8920 kez okundu.
55 kişi, toplam 62 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Windows Phone, microsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim