Anlık Bildirim

PUBG Nepal’de yasaklandı

Nepal Şehir Suçları Birimi, bir gün içinde psikiyatristlere danıştığını ve başka ülkelerin de oyunu yasakladığını asılsız şekilde iddia ederek battle royale oyunu PUBG'yi yasakladı.
PUBG Nepal’de yasaklandı Tam Boyutta Gör

Battle royale serisini başlatan PUBG, Fortnite ve Apex Legends gibilerinin çıkışıyla popülerliğini kaybetmiş olsa da hâlâ bazı konularda gündemimize geliyor. Bazı hükümetler oyunu temeli olmayan iddialarla yasaklıyor.
Geçen ay çıkan haberlerde öğrendiğimiz üzere Hindistan’ın Gujarat şehrinde oyunun yasaklanmasının ardından polis on üniversite öğrencisini PUBG oynadığı için tutuklamıştı. Bu şehir bazında yasaklamayı takip eden tam bir ülke, Nepal oldu. The Kathmandu Post, The Himalayan Times ve Reuters’a göre Nepal yönetimi ülkedeki tüm internet servis sağlayıcılara ve mobil operatörlere oyunun yasaklanmasına yönelik talimatı verdi. Ayrıca raporlara göre ülke oyunun yasaklanmasının ardından oyuncuları tutuklamaya da hazır bekliyor.
Tahmin edileceği üzere tipik sebeplerle oyunu yasaklayan yetkililer, gençliğin şiddete eğilimli olmasını ve bağımlılığı sevimli görmemesi için bunu yaptıklarını belirtiyor. Araştırmacılar ise oyunların bağımlılıkla ve şiddetle arasındaki bağlantısını henüz çözemedi.
Nepal’in Şehir Suçları Birimi bilimsel anlamda verilerin bulunmamasını tabii ki dikkate almadı ve tek günde mahkemelerden geçerek yasayı yürürlüğe aldı. Birim ek olarak psikiyatristler ile görüştüğünü ve düşüncelerin doğrulandığını, başka ülkelerin de PUBG’yi yasakladığını açıkladı. Şehir Suçları Birimi başkanı Dhiraj Pratap Singh, Kathmandu Post’a yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Nepal’de olumsuz bir şey meydana gelmeden önce oyunu yasaklama kararı aldık.”
Açıklamaları hafifçe incelersek, başka ülkelerin oyunu yasakladığı kısmının doğru olmadığını anında anlayabiliriz. Her ne kadar Çin oyunu yasakladı şeklinde medyaya yansıtılsa da aslında oyun en başta onaylanmamıştı. Ülke genelindeki sansür aktiviteleri, yeni oyunların girişini tamamen engelliyor ve bu durumdan aslında Tencent de zararlı çıkıyor. Dev holding yasaklı oyunlardan doğal olarak para kazanamıyor.
PUBG Mobile için yaş sınırını geçen ay uygulamaya başlayan Tencent, bu sansürleri yatıştırmak için 13 yaş altındakilerin onay verilmeden oyunu oynamasına izin vermiyor. Hindistan’da ise birkaç şehir oyunu yasaklamış olsa bile en az bir tanesi yasağı kaldırdı. Nepal, Aljazeera haberine göre geçtiğimiz Ekim ayında pornoyu da yasaklamıştı. Vatandaşlarının temel ihtiyaçlarını yok sayan ve bunları yasaklayan ülkelerin kaderinin tarihe göre pek iyi olmadığını sanıyorum ki söyleyebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim