Anlık Bildirim

Samsung'un sanal asistanı Bixby, Android Nougat'lı eski cihazlarda da çalışıyor

Samsung'un sanal asistanı Bixby, Android Nougat'lı diğer Samsung akıllı telefonlarda da çalışabiliyor. İşte Galaxy S8 sahibi olmadan Bixby deneyimi yaşamak için yapmanız gerekenler...
Samsung kendi yapay zeka asistanı Bixby'yi şirketin en yeni amiral gemileri Galaxy S8 ve Galaxy S8+ ile birlikte tanıttı. Güney Koreli teknoloji devi ayrıca, yeni asistanın daha eski Samsung akıllı telefonların yanı sıra başka bir dizi cihaz üzerinde çalışacağını da açıkladı.
Samsung hangi akıllı telefonların Bixby'yi alacağından bahsetmedi, ancak resmi duyuru büyük ihtimalle Galaxy S8'in 21 Nisan'da satışa sunulmasıyla yapılacak. Bununla birlikte, XDA Developers forumundan takerhbk isimli üye Android Nougat'lı herhangi bir Samsung cihazının Bixby'yi çalıştırabildiğini ortaya çıkardı.
Kullanıcıların önce telefonlarına Samsung Galaxy S8 başlatıcıcısını (launcher) yüklemesi ve daha sonra Bixby apk dosyasını kurmaları gerekiyor. Bunun ardından Samsung'un sanal asistanını etkinleştirmeli ve telefonu yeniden başlatmalılar. Bixby'ye telefon ekranı sola kaydırılarak ulaşılabiliyor.

Yöntem Galaxy S7 üzerinde çalıştı

Yukarıda bahsedilen yöntemin herkes için geçerli olmadığını belirtmek gerekir. Bazı kullanıcılar cihazı yeniden başladıktan sonra Bixby'ye herhangi bir sorun yaşamadan erişebildiklerini söylüyorlar. Bazıları ise sanal asistanın başlatıldıktan sonra sonra çöktüğünü iddia ediyor.
Samsung'un sanal asistanı Bixby, yakınlardaki restoranlara göz atabildiği gibi hatırlatıcı veya rezervasyonlar gibi kişisel bilgilere erişebiliyor. Ayrıca mesajları ve ilgi alanınıza yönelik haberleri de getirebiliyor.
Dahası Bixby, üçüncü parti uygulamalara erişim yeteneğine sahip ve metin çevirmek, QR kodlarını okumak veya yer işaretlerini tanımak için artırılmış gerçeklik kullanıyor. Çevrimiçi alışveriş yapmak veya çeşitli görüntüleri analiz etmek ve nerede çekildiğini bulmak için de kullanılabilir.
Samsung ayrıca Bixby'nin herkese sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunarken, eksik bilgiyle komutları anlama kapasitesine sahip olacağını söyledi. Güney Koreli şirket Bixby'yi resmi olarak Galaxy S7 ve S7 edge gibi önceki Galaxy S amiral gemileri dahil olmak üzere diğer Samsung akıllı telefonlara getirmeyi düşünüyor. O zamana kadar bahsi geçen apk dosyası aracılığıyla sanal asistanın ne gibi özelliklere sahip olduğu görülebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11648 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Samsung ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim