Anlık Bildirim

SkinVision adlı uygulama cilt kanserini yüzde 95 doğrulukla tespit edebiliyor

Android ve iOS platformları için geliştirilen SkinVision adlı uygulama, yapay zeka desteği sayesinde cilt kanseri riskini yüzde 95 doğrulukla tespit edip gerekli yönlendirmeleri sunuyor.
En sık görülen cilt kanseri formlarını tespit etmek gibi önemli bir şey yapmak için akıllı telefonunuza güvenecekseniz, uygulamanın reklamı yapıldığı kadar iyi olduğundan emin olmak istersiniz. Neyse ki SkinVision adlı bu uygulamanın iddiaları doğru gibi görünüyor.

Yüzde 95 başarı oranı var

SkinVision, kullanıcıların cilt lekelerinin zaman içindeki değişikliklerini değerlendirmelerini ve takip etmelerini sağlayan bir Android ve iOS uygulaması. Uygulama kullanıcılardan ciltlerindeki problemli olduğunu düşündükleri noktaların fotoğrafını çekmelerini isteyerek çalışıyor. Bu fotoğraflar da incelenmek üzere gönderildikten sonra 30 saniye içinde bir yapay zeka algoritması tarafından taranarak bir risk değerlendirmesi sunuyor. Uygulama eğer cilt kanseri belirtilerini tespit ederse kullanıcıya sonraki adımlarda ne yapması gerektiğini belirterek, doktoruna muayene olmasını tavsiye ediyor.

SkinVision sözcüsü Abigail Blackburn uygulama ile ilgili yaptığı açıklamalarda ise: "Servisimiz resmen bir teşhis yapmıyor, bunun yerine bir risk değerlendirmesi ve öneri sunuyor. Bireyleri uygun bir zamanda bir sağlık uzmanına yönlendirerek, sağlık sistemi üzerindeki baskıyı azaltmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. Eğer uygulamanın Android versiyonunu yüklemek isterseniz buraya, iOS versiyonunu yüklemek isterseniz de buraya tıklayarak sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim