Anlık Bildirim

Windows 10’da Chrome karanlık modu nasıl aktive edilir?

Google Chrome 74 sürümü ile karanlık mod dünya çapında kullanıcılara dağıtılmaya başlandı. Windows 10'a karanlık mod getiren bu güncelleme maalesef hâlâ herkeste bu özelliği açmıyor.
Chrome 74 resmi olarak Windows, Mac ve Linux kullanıcılarına dağıtılmaya başladı ve Windows 10 için ilk kez karanlık modu içeriyor. Bu mod, macOS sürümüne geçen ay Chrome 73 ile dağıtılmıştı. 
Windows 10 ile otomatik çalışma özelliği de olan bu sürüm, işletim sistemi genelinde karanlık mod aktive edildiğinde kendini karanlık temaya geçiriyor. Arayüzün görünümü ise aslında hiç de yabancı değil: Tıpkı gizli mod gibi.
Özellik her Google kullanıcısına dağıtılmış olsa da aldığımız bilgilere göre bazıları hâlâ bu fonksiyona sahip değil. Bu durumu çözmek için neyse ki bir yol mevcut. Şimdilik deneyimlerimize göre bazı menülerde koyu gri üzerine siyah yazı gibi okuma zorluğu yaratan durumlar ortaya çıkabiliyor, bu sebeple önce bi test etmenizde fayda var.
  • Chrome kısayoluna sağ tıklayıp “Özellikler” kısmına girin
  • Hedef satırının sonuna tırnaklar olmadan “--force-dark-mode” ekleyin
  • Chrome uygulamasını bu kısayoldan başlatın ve karanlık modu deneyimleyin. Eğer Chrome’u açmak için görev çubuğunu kullanıyorsanız şuan bulunan simgeyi oradan çıkarın ve yerine düzenlediğiniz kısayolu açıp sabitleyin.
Chrome bu karanlık mod ve daha fazlasını uygulama mağazası içindeki temalarda uzun süredir sunuyordu. Siyah görüntü hoşunuza gitmezse istediğiniz zaman bu düzenlemeyi geri alıp temalardan keyfinize uyanı seçebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
38303 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, chrome windows ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim