Japon teknoloji devi Sony, geçtiğimiz günlerde hali hazırdaki amiral gemisi modeli Xperia 1'in halefini yakın gelecekte tanıtacağını duyurmuştu. Bahsi geçen yakın geleceğin önümüzdeki hafta Berlin'de düzenlenecek olan IFA 2019 ve bahsi geçen halefin Xperia 2 olması bekleniyor.
İlginizi Çekebilir

Xperia 2 olduğu düşünülen bir Sony modelinin görüntüleri kısa zaman önce ortaya çıktı. Sızdırılan görseller cihazın tasarım dilini büyük oranda ortaya koyuyorlar.
Görsellerden yola çıkarak cihazın tasarımından kısaca söz edecek olursak, sol üst köşeye hizalanan arka kamera kurulumu dışında cihazın tasarım dili selefininkiyle neredeyse aynı gözüküyor. Cihazın ekranı tıpkı selefininki gibi 21:9'luk bir en-boy oranına sahip.
Temmuz ayında, Xperia 2 olduğu düşünülen J8010 model numaralı bir cihazın, Xperia 1 ile aynı şekilde, 3840 x 1644 çözünürlüğe sahip bir ekranla geleceğini ortaya koyan bir sızıntı yaşanmıştı. Aynı zaman diliminde Sony'nin bu yılki IFA'da Xperia 1R isminde, ekranı 5K görüntü kalitesine sahip bir model tanıtacağına dair bir sızıntı da ortaya çıkmıştı. Ayrıca görselleri ortaya çıkan bu cihazın Xperia 1'in 5G desteğine sahip varyantı olacağına dair söylentiler de mevcut.
Sony’nin IFA'daki etkinliği 5 Eylül’de gerçekleştirilecek ve bu söylentilerden hangisinin doğru olduğunu o güne kadar beklememiz gerekecek.
https://www.gsmarena.com/sony_xperia_2_shows_up_in_leaked_press_photos-news-38961.php Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Yıllardır Iphone ve Samsung kullanıcılarını takip ediyorum. İki markanında bir çok konuda ne kadar geç kaldığını görmemek mümkün değil. S4 ü hiç unutur muyuz koltuğa bırakırken kapağı bir tarafa kendi bir tarafa giderdi. Aynı yıllarda biz suyun alltında Z ile video çekerdik, o yıllarda Samsung ve Iphone 1280x720 ekrana sahipti. 2014 yılından beri Sony 4K ekranlı yani 8 milyon piksel üretirken hala böyle ekranı olan telefonlar üretme konusunda Samsung çok geride kaldı, Iphone içinde bir rüya. X serisi BİM de satılıyordu. X serisinin ekranlarını Samsung'dan alıyor. Amoled beyazları gri gibi veren bir ekrana sahip şimdi de sarı veriyor :) Pil ömrü konusunda fikrimi sorarsanız Iphone dünyanın en kötü telefonu. Kullanıcıları şarj cihazıyla geziyor. Düşük çözünürlüklü ekranı olmasına rağmen içindeki küçücük pil günü zor çıkarıyor.
Fason üretici Faxconn a tüm ürünlerini ürettiren Apple a teknoloji kalmadı. Telefonları çok üretiliyor ve hak ettiğinden çok daha pahalıya satılıyor. Büyük bir pazar payına sahip ve bu pazardan gelir elde edenler Sony veya Samsung başlığını görür görmez saldırıya geçiyorlar. Bütün bu hakaretlerin nedeni budur. Bildikleri bir şeyde yok ekran, kalınlık ve incelik. Hiç bir özelliğini bilmedikleri telefon hakkında yorumlar yapıyorlar. Fotoğrafa bakarak yorum yapan bir kitlenin oluşu tabi biraz komik ve üzücü. Biz Sony ürün yelpazesini biliyoruz. Telefonları bu ürün yelpazesinin küçük bir parçası. Yani zaten hiç bir zaman müşteri hedefi Samsung, LG veya Apple olmadı. Boşuna çırpınmayın artık Sony bizim için daha değerli, belediye dağıtmış gibi herkesin elinde yok ve yurtdışından alıyoruz. Tasarım konusuda bizi ilgilendirir çünkü bizim beklentimize cevap veriyor. Sabun gibi olan ve makyaj aynasına benzeyen kadınların eline yakışan Iphone inanın hiç ilgimizi çekmedi. Önce kendisi ekran üretişin ve artık Full HD telefon üretmekten vazgeçmeli. Full HD mi kaldı :)
İIphone zarif bir telefon 15 25 yaş genç kızların eline çok yakışıyor. Bir aksesuardan farksız görünüyor. Ben her zaman köşeli ve erkeksi telefonları tercih ettim.
Iphone satışları düşmeye başlayınca belirli bir kitle hemen diğer markalara saldırıya geçti. Sony den yıllar önce düşük bir model telefon almış veya Samsung kullanıcılaırnın bu başlık altında ne işi olabilir? Sony her zamn telefonlarında daha iyi kamera kullandı. Iphone ve Smasung yıllardır çözünürlükten bir haberler çünkü maliyetten dolayı düşük çözünürlüklü ekran ve kamerayı tercih ettiler. Sony her zman daha büyük boyutlu sensor ve daha yüksek çözünürlüklü kamera kullandı. Rakipleri her zman Sony den kamera almaya devam ettikleri sürece bir kaç gömlek eksik olacaklar.
Iphone ve Samsung satışlarından kar elde eden kişiler diğer tüm markalara saldırmaya devam edecekler. Bir tek Iphone olsun ikince elde iyi kar edelim diyorlar ellerinde fazlasıyla parça var. unutmadan kadın eline Iphone yakışıyor derken buraya gelip abuk sabuk yorumlar yapanlara daha çok yakışıyor.
İphone ve Samsung genele hitap eden telefonlar üretiyor. Sony ve diğer markalarda genele hitap eden bir telefon yok üzgünüm. Sony hiç bir zaman ıphone X gibi BİM de satılmaz.. Günümüzde LG, Blackbery, Motorola, Huawei ve Vertu gibi Nokia iştiraki markalar var ve genele hitap etmiyorlar.
Şimdi Xperia 1 ile bir hayli değişiklik yaptılar aslında, ekran çerçevelerinin küçülmesi ve parmak izi sensörünün tekrar yana alınması gibi. Ancak tasarımları hala yetersiz, artık çentik mi atarlar, yoksa Samsung gibi kenarları mı kıvırırlar bilemem ama elinize bir Sony aldığınızda, bu şey pahallı diyebilmesiniz. S8 bile gözüme sanki çok pahallı bir telefonmuş gibi geliyor.
Sony'nin diğer büyük bir hatası ise dibe dalmayı kabul edememek. Yapmaları gereken şey açık. Gerekirse sıfırdan zarar yazmayı göze alacaklar ama Sony'nin karakteristik özellikleri olan ses ve görüntü kısmını özellikle vurgulayarak reklama boğmak zorundalar. Öyle ki rüyamızda bile Sony görmeliyiz, çıkış yolları bir bu kaldı çünkü.
Anlamıyorum çok mu zor, sosyal medya fenomenlerine, şöhretlere para yedirerek Sony reklamı yaptırmak. Bir akım haline getirmek çok zor olmamalı. Bir de fiyatları da ciddi kırmalılar gerekirse cihazları zararına satacaklar.
Kısacası Sony'nin durumu artık antibiyotiklik hali geçti, çare kortizon.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
3796 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
sony xperia 2, sony xperia 2 sızıntı ve