Anlık Bildirim

ABD'lilerin Türkiye'deki deprem iddiasına Prof. Dr. Naci Görür'den yanıt

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ABD'li bilim insanlarının Türkiye'de gerçekleşmesini bekledikleri 6.8'lik deprem iddiasına yanıt verdi.                     
ABD'lilerin Türkiye'deki deprem iddiasına Naci Görür'den yanıt Tam Boyutta Gör
Güney Kaliforniya Üniversitesi'ndeki jeofizikçiler, geçtiğimiz hafta yayınladıkları analiz raporunda, Şubat ayında yaşanan depremlerle ilişkili fay bölgesinde sıkışıklık olduğunu ve bu sıkışıklığın 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana getirebileceğini açıklamışlardı.

Deprem olabilir ancak 6.8 büyüklüğünde değil

Özellikle Malatya'nın Pütürge ilçesine dikkat çeken ABD'li bilim insanlarına, Türkiye'nin önde gelen jeologlarından Prof. Dr. Naci Görür'den yanıt geldi. Deprem iddialarını kişisel Twitter hesabından değerlendiren Görür, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Amerikalılar Malatya’da 6,8 deprem olacak diyorlarmış. 6 Şubat deprem kırıkları birbirlerini kesmedi. Aralarında kısa bir boşluk kaldı (şekil). Burada bir deprem olabilir ama o kadar da büyük değil. Elazığ’dan Hatay’a kadar kırılmamış fay veya fay kesimlerinde küçük-orta boyutlu depremler olabilir ama DAF/ÖLÜ DENİZ hattı üzerinde artık uzun bir dönem büyük depremler olmaz. Sevgiyle (Şek: Hussein vd 2023)"

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim