Anlık Bildirim

Apple, cep yakan Vision Pro üretiminde sorun yaşıyor! İşte nedeni

Apple, geçtiğimiz ay uzunca bir aradan sonra ilk büyük ürünü olan Vision Pro gözlüğünü tanıtmış ve fiyatını açıklamıştı. Ancak raporlar Apple’ın Vision Pro üretiminde zorlandığını gösteriyor.
Apple, cep yakan Vision Pro üretiminde sorun yaşıyor! Tam Boyutta Gör
Apple’ın 2014 yılından sonra tanıttığı ilk yeni büyük ürün olan Vision Pro, görünüşe göre zorlu bir süreçten geçiyor. Sanal ve artırılmış gerçeklik gözlüğü olan Vision Pro, hem yatırımcılar hem de geliştiriciler tarafından ilgiyle karşılanmış olsa da üretim noktasında sıkıntılar bulunuyor. Aktarılanlara göre Vision Pro’da ciddi bir tasarım karmaşıklığı bulunuyor.

Vision Pro üretimi zorlu geçiyor

Financial Times'ın süreç hakkında doğrudan bilgi sahibi olan kişilere dayandırdığı haberine göre Apple, tasarım karmaşıklığı nedeniyle Vision Pro gözlüğünün üretim tahminlerinde aşağı yönlü olacak şekilde büyük ölçüde değişiklik yapmak zorunda kaldı.

Geçtiğimiz ay piyasaya tanıtılan ve önümüzdeki yılın başlarında ABD'de satışa sunulması beklenen Vision Pro, Meta'nın en pahalı Quest gözlüğünün maliyetinin üç katından fazla olan 3.499 dolarlık bir başlangıç fiyat etiketine sahip. Fiyatın yüksek olması bir yana yeni raporlar Vision Pro’nun tek üreticisi olan Çinli Luxshare'in 2024 yılında 400.000 adetten daha az Vision Pro üretmeye hazırlandığını gösteriyor. Bu arada Apple’ın daha önce ilk 12 ay içinde 1 milyon adet gözlük satışı hedefi vardı.

FT ayrıca Apple’ın Çin merkezli iki tedarikçiden ilk yıl 130.000 ila 150.000 adet için yeterli bileşen istediğini ve cihazın daha uygun fiyatlı bir versiyonu için planların geri çekildiğini yazdı. Vision Pro üretimindeki en büyük zorluğun ise mikro OLED ekranların üretilmesi olduğu belirtildi. Raporda, Apple'ın hatasız mikro-OLED'lerin veriminden memnun olmadığının altı çiziliyor. Bununla birlikte Apple’ın 2024 üretim tahminindeki kesinti Luxshare'i de "hayal kırıklığına uğrattı" zira Luxshare önümüzdeki yıllarda kapasitesini yılda yaklaşık 18 milyon ünite üretebilecek şekilde artıracaktı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim