Anlık Bildirim

TikTok'a büyük darbe! Avrupa Birliği, güvenlik gerekçesiyle uygulmayı yasakladı

TikTok’un Çin hükümeti ile olan ilişkisi endişe yaratmaya devam ediyor. ABD’nin ardından Avrupa Birliği’nin iki önemli kurumu Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi de TikTok’u yasaklıyor.
tiktok avrupa komisyonu Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz Aralık ayında ABD Senatosu, federal çalışanların tamamının TikTok’u devlet cihazlarından kaldırmalarını zorunlu hale getirmişti. Benzer ancak daha kapsamlı bir karar bu kez Avrupa Birliği’nin en önemli iki organı tarafından alınarak TikTok çalışanlar arasında yasaklandı.

TikTok, AB kurumlarında yasaklandı

Çinli ByteDance’in sahibi olduğu popüler sosyal medya uygulaması TikTok için endişeler giderek büyüyor. Çin’deki yasal düzenlemeler nedeniyle Çin hükümetinin ülkedeki şirket üzerinde büyük bir baskısı bulunuyor. TikTok’un ise hassas kullanıcı verilerini Çin ile paylaştığı iddia ediliyor. Avrupa Birliği kurumları ise artan endişeler üzerine güvenliği gerekçe göstererek TikTok’u çalışanlar arasında yasakladı.

twitter avrupa birliği Tam Boyutta Gör
AB Komisyonu ve AB Konseyi, aldıkları karar kapsamında çalışanların TikTok’u hem kurumsal cihazlarından hem de şahsi cihazlarından kaldırmalarını istedi. Komisyon sözcüsü Sonya Gospodinova, "Bu önlem, Komisyonu siber güvenlik tehditlerine ve Komisyonun kurumsal ortamına yönelik siber saldırılarda kullanılabilecek eylemlere karşı korumayı amaçlıyor" dedi. Çalışanların TikTok'u cihazlarından kaldırmak için 15 Mart'a kadar süreleri olduğu da belirtildi.

TikTok ise yapılan duyurudan önce Komisyonun ve yetkililerin kendilerine ulaşmamasında “hayal kırıklığı” duyduğunu ve “şaşırdığını” söyledi. Reuters’e konuşan TikTok sözcüsü ise kullanıcı verilerini nasıl koruduklarını AB ile iletişime geçerek açıklayacaklarını söyledi. TikTok alınan kararın yanlış yönlendirmelerden ve anlaşılmalardan kaynaklandığına inandıklarını belirtti. Öte yandan uygulama, kullanıcı verilerini Çinli yetkililerle paylaşmadığının altını bir kez daha çizdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3200 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
avrupa birliği, ab komisyonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim