Anlık Bildirim

Avrupa Birliği, yetişkinlerin yüzde 70’inin tam aşılandığını açıkladı

Avrupa Birliği geçtiğimiz ay AB ülkelerindeki yetişkinlerin %70’inin en az bir doz aşı olduğunu açıklamıştı. Şimdi de yetişkinlerin artık %70’inin tam aşılı olduğu açıklandı.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, 28 Temmuzda Avrupa Birliği ülkelerindeki yetişkinlerin yüzde 70’inin en az bir doz aşı olduğunu açıklayarak hedeflerine ulaştıklarını açıklamıştı.

Avrupa Birliği, yetişkinlerin yüzde 70’inin tam aşılandığını açık Tam Boyutta Gör

Leyen, 31 Ağustos Salı günü aşılama durumu ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Başkana göre artık AB ülkelerindeki yetişkinlerin yüzde 70’i tam aşılandı.

Leyen sosyal medya üzerinden paylaşılan bir videoda, “Bugün aşı kampanyamızda önemli bir dönüm noktasına ulaştık. AB’deki yetişkinlerin yüzde yetmişi şu an tam olarak aşılanmış durumda, bu da 250 milyondan fazla insanın tam olarak aşılandığı anlamına geliyor. Bu çok büyük bir başarıdır.”

Ayrıca başkan ifadelerine şunları da ekledi: “Ama durmamalıyız, daha da ileri gitmeliyiz. Enfeksiyonların yayılmasını durdurmak ve daha fazla varyantın ortaya çıkmasını engellemek için daha fazla Avrupalının aşı olmasına ihtiyacımız var. Ayrıca, dünyanın geri kalanına da aşılama için yardım etmemiz gerekiyor. Ortaklarımızı desteklemeye devam edeceğiz.”

DSÖ, endişeli olduğunu açıklamıştı

AB ülkeleri, vakalarda artışa sebep olan Delta varyantı ile mücadele ediyor. BBC’ye göre günlük hastane kabulleri kıştan bu yana ilk kez 100.000’in üzerine çıktı.

Avrupa Birliği, yetişkinlerin yüzde 70’inin tam aşılandığını açık Tam Boyutta Gör

 Dünya Sağlık Örgütü de geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Avrupa’daki vaka artışının “endişe verici” olduğunu ve aşılama oranlarında düşüş görüldüğünü belirtmiş ve uyarılarda bulunmuştu.  Ayrıca DSÖ, Avrupa genelinde Aralık ayına kadar 236.000 kişinin öleceğini tahmin ettiğini de açıklamıştı.

Avrupa’da şu ana kadar 64.991.125 onaylanmış Covid-19 vakası görüldü ve 1.3 milyon insan hayatını kaybetti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim