Anlık Bildirim

Birleşik Krallık’ın neredeyse yarısı aşısızlara sokağa çıkma yasağı getirilmesini istiyor

Birleşik Krallık’ta yapılan yeni bir anket, ülkedeki insanların neredeyse yarısının aşısızlara yönelik sokağa çıkma yasağına destek verdiğini ortaya çıkardı.               

Bilindiği üzere son günlerde aşısızlara yönelik kısıtlamalar gündemde. Avusturya da bu konuda bir adım atmıştı ve aşısız insanlara sokağa çıkma yasağı getirmişti. Bu yasak daha sonra tüm ülke vatandaşlarına uygulanmaya başlasa da dünya çapında tepkilere yol açmıştı.

Birleşik Krallık vatandaşları aşısızlara yönelik kısıtlamaları destekliyor Tam Boyutta Gör

Şimdi de Birleşik Krallık’ta yapılan yeni bir anket, ülkedeki insanların aşısızlara yönelik kısıtlamalar hakkında ne düşündüğünü ortaya çıkardı. Ankete göre ülkedeki insanların neredeyse yarısı aşısızlara sokağa çıkma yasağı uygulanması gerektiğini düşünüyor.

Araştırma şirketi Savanta Comres tarafından yapılan ankette Birleşik Krallık’ta bulunan yetişkinlerin %45’inin bu tarz bir kısıtlamaya destek verdiği, %32’sinin ise karşı çıktığı gözlemlendi. Sokağa çıkma yasağına en çok karşı çıkanların tahmin edilebileceği üzere aşı olmayan insanlar olduğu belirtildi. En çok destek verenlerin ise 55 yaş üstü vatandaşlar olduğu ortaya çıktı.

‘Sonuçlar şaşırtıcı değil’

Şirketten Chris Hopkins de araştırmaları ile ilgili, “Hükümet COVID kısıtlamalarından kaçınmak istiyor. Ancak kış ayları yaklaştıkça ve vakalar arttıkça Avrupa’nın bazı bölgelerinde sert kısıtlamaların arttığını görüyoruz. Birçok Britanyalı da aşılama konusunda oldukça hassaslar, zaten son 18 aydır yaptığımız çoğu ankette vatandaşların aşısızlara yönelik kısıtlamaları desteklediğini görüyorduk. Bu yüzden de bu tarz bir sonuca ulaşmamız pek şaşırtıcı değil” ifadelerini kullandı.

Avrupa'da kısıtlamalar sebebiyle protestolar sürüyor Tam Boyutta Gör

Avrupa’da artan COVID vakaları ülkelerin sert önlemlere yönelmesine yol açıyor. Daha önce belirttiğimiz Avusturya dışında, Belçika, Danimarka, Hırvatistan, İtalya, Hollanda ve İsviçre gibi ülkelerde de yeni kısıtlamalar gündemde. Bu kararlar da birçok Avrupalı vatandaşı sokağa döküyor ve şiddetli protestoların oluşmasına yol açıyor.  

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce aşı olmayan insanlara yönelik sert kısıtlamalar getirilmeli mi? 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6191 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aşı, birleşik krallık ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim