Anlık Bildirim

Brezilya’da bir çocuk 12 cm kuyrukla dünyaya geldi

Daily Mail’in haberine göre bu yılbaşlarında Brezilya’nın kuzeydoğusunda bulunan bir hastanede 12 cm kuyruğa sahip bir çocuk dünyaya geldi. Uzmanlar nadir görülen bu olayın fotoğraflarını paylaştı.

Brezilya’da bulunan doktorlar, ülkede bir bebeğin oldukça nadir görülen ‘gerçek bir insan kuyruğu’ ile dünyaya geldiğini açıkladı. Tıbbi bir dergide paylaşılan ilginç görüntülerde, çocuğun bir kuyruğa ve kuyruğun ucunda top şeklinde bir kütleye sahip olduğu görülebiliyor.

Çocuk 35 hafta prematüre doğdu

Yetkililer yaptıkları açıklamada, kuyruğun çocuk doğduktan sonra fark edildiğini, bir ameliyatla çıkarıldığını ifade etti.

Normalde tüm bebekler gebelikten sonraki dört ila sekiz hafta arasında rahimde embriyonik bir kuyruk geliştiriyor; ancak bu kuyruk bir süre sonra vücuda ‘geri emilerek’ kayboluyor. Ancak bu olayda bu durum gerçekleşmedi ve ‘kuyruklu bir insan’ dünyaya geldi.

Normalde her bebekte oluşan kuyruklar geri vücuda emiliyor

Doktorlar yaptıkları açıklamada geçtiğimiz ocak ayında yaşanan olayda; çocuğun 35 hafta prematüre doğduğunu, kuyruğun 12 cm uzunluğunda olduğunu, top şeklindeki kütlenin ise 4 cm çapında olduğunu belirtti. Buna ek olarak, tarihte şu ana kadar kuyrukla doğan insan sayısının yalnızca 40 kadar olduğunu, bu yüzden bu durumun çok nadir görüldüğü açıklamalar arasında yer aldı.

Sinir sistemi ile herhangi bir bağlantısı yoktu

Dergide yayınlanan açıklamalarda çocuğun şu anki sağlık durumu ile ilgili herhangi bir detay verilmedi ancak doktorlar, kuyruğun yağ dokusundan oluştuğunu ve herhangi bir kemik içermediğini, bebeğin sinir sistemi ile herhangi bir bağlantısı olmadığını bu yüzden de ameliyatla çıkarma kararı aldıklarını belirtti.

Kuyruk 12 cm uzunluğunda, yuvarlak kütle ise 4 cm çapında Tam Boyutta Gör

Uzmanlar yaklaşık 20 milyon yıl önce insan atalarının kuyruğa sahip olduklarını ancak zamanla bu kuyrukların kaybedildiğini ifade ediyor. Bazı inanç ve kültürlerde de ‘insan kuyrukları’ kutsal olarak kabul ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
41370 kez okundu.
32 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
brezilya, evrim ve
2 etiket daha kuyruk Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim