Anlık Bildirim

DuckDuckGo, kullanıcı verileri toplayan binlerce web izleyicisinin listesini yayınladı

Gizlilik ve güvenlik odaklı DuckDuckGo arama motoru ve web tarayıcısı, birkaç yıldır veri topladığı web takipçileri hakkında yeni aracını geliştiricilere ve araştırmacılara sundu.

DuckDuckGo, kullanıcı verileri toplayan binlerce web izleyicisinin listesini yayınladı Tam Boyutta Gör

Son birkaç yıldır, güvenlik odaklı tarayıcı ve arama motoru DuckDuckGo tarafından web takipçilerinin veri seti oluşturuluyordu. Bugün firma tarafından yayınlanan Tracker Radar uygulaması, elde edilen verileri herkesle paylaşıyor.

Tracker Radar, içeriğinde yaygın siteler arası takipçileri ve bunlarla ilgili detayları barındırıyor. Bu detaylar arasında yaygınlık, sahiplik, çerez davranışı ve gizlilik sözleşmesi gibileri yer alıyor. CNET’e göre bu veri tabanı, 5326 alan adını içeriyor ve bu alan adları 1727 farklı firmaya bağlı. DuckDuckGo, aracının geliştiriciler tarafından takipçileri engellemede ve araştırmacıların bu takipçileri daha iyi anlamalarında kullanılacağını umut ediyor.

Web takipçileri, web sitelerini ziyaret eden kullanıcılar hakkında konum, arama ve tarama geçmişi gibi verilere erişip bunları firmalara aktarıyorlar ve bu durumdan para kazanıyorlar. Web tarayıcılarını kontrol eden firmalar, bu gibi araçlara artık tepki gösteriyorlar ve bu araçların gücünü aldığı temelleri engellemeye başlayacaklar. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim