Anlık Bildirim

Ekran kartlarına Pakistan’da ilginç vergilendirme

Pakistan gümrükleri ülkeye sokulan ekran kartlarının vergilendirilmesi için yeni bir değer tablosu hazırladı ancak grafik belleği baz alınınca işler ilginç bir hale geldi. 

Ekran kartı Tam Boyutta Gör

Ülke ekonomisinin sıkıntıda olduğu Pakistan’da haliyle teknolojik ürünlere erişim de oldukça pahalı. Yüzde 36 seviyesine varan vergilerin yanında maliyetler de eklenince fiyatlar zirveye çıkıyor. Örneğin MSI GeForce RTX 3090 Ventus 3x ekran kartının fiyatı 1800$ seviyesine kadar çıkıyor.

Pakistan’da ekran kartlarına katı vergilendirme

Hal böyle olunca ülkedeki oyuncular bir tanıdıkları vasıtasıyla ya da satın alarak yurt dışından biraz daha uyguna ekran kartı temin etmeye çalışıyordu. Pakistan hükümeti bunu daha fazla es geçemedi ve yurt dışından getirilen ekran kartları için yeni bir fiyatlandırma tablosu hazırladı.

Pakistan yetkilileri grafik belleğine dayalı bir tablo hazırlamış. 4GB ekran kartları 65$ olarak değerlendirilirken 24GB ekran kartları ise 540$ olarak değerlendiriliyor. Yani model ne olursa olsun grafik belleği yüksek bir ekran kartı pahalı olarak görülüyor. Yani Radeon RX 6800XT 16GB ekran kartı GeForce RTX 3080 10GB ekran kartına göre daha değerli. Ya da farklı durumlarda tam tersi olabiliyor.

Gümrük görevlileri ekran kartlarının fiyatını Pakistan rupeesine çevirdikten sonra yüzde 36 vergi uygulayacak. Yine görevlilerin model özelliklerini tam olarak raporlamaları da istenmiş.  Oyuncu toplulukları yeni yönetmeliğin insanları düşük bellekli kart almaya yönlendireceğini ve performansın da haliyle düşük olacağını ifade ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18137 kez okundu.
28 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, amd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim