Anlık Bildirim

Facebook tehlikeli sularda: iOS ödeme sisteminden kaçınıyor

Facebook içerik üreticileri bundan böyle paylaştıkları linkler ile takipçilerinden Apple Pay haricinde Facebook ödeme yöntemi ile abone olmasını isteyebilecek.  

Facebook abone linki Tam Boyutta Gör

Apple ekosistemine uygulama geliştiriyorsanız katı kurallara mutlaka uymak zorundasınız. Bunlardan birisi de kullanıcılara App Store dışında bir ödeme yöntemi sunmak veya bu tür ödemeleri teşvik etmek. 

Facebook ilginç bir hamle yapıyor

Bir süredir gündemde olan Epic Games ve Apple davası buna odaklanıyordu. Epic Games popüler Fortnite oyununa kendi ödeme sistemini dahil etmek veya kendi ödeme sistemini teşvik etmek istediği için App Store’dan yasaklanmış, sonrasında iş mahkemeye yansımıştı. 

Mahkeme farklı ödeme sistemi konusunda olmasa da farklı ödeme sistemlerinin avantajlarını kullanıcıya anlatmak konusunda Apple’ı haksız buldu. Yani geliştiriciler kendi ödeme sistemlerini kullanıcıya tavsiye edebilecekler. Facebook işte burada devreye giriyor. 

Hali hazırda 27 ülkede erişime açık olan ve şartları karşılayan içerik üreticilerin ek gelir elde etmesini sağlayan Abonelik özelliği artık harici sayfaya yönlendirerek Facebook’un kendi ödeme sistemine geçiş yapılmasını sağlayacak. 

Facebook abonelik

İçerik üreticileri bu web sayfası aboneliklerinde 20$’a kadar bonus alabilecekler. Bu ücretlerden sadece vergiler düşülecek yani Apple’ın yüzde 30 kesintisi olmayacak. Konu sadece web sayfası abonelikleri için geçerli yani aslında arka planda bir zorunluluk var. 

Facebook kesinlikle Apple’dan farklı bir ödeme yöntemi uygulamadığını ve her şeyin kurallara uygun olduğunu dile getiriyor. Link üzerinden abone olmak yanında Apple Pay seçeneği de korunacak. Ne var ki henüz mahkemenin karar verdiği bir unsur üzerinde yol aldığı anlaşılıyor. Diğer taraftan Facebook doğrudan bir link paylaşmıyor ve sayfa sahiplerine bu işi bırakıyor. Bakalım Apple bu hamleye nasıl karşılık verecek?
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim