Anlık Bildirim

Gates Vakfı, COVID-19 hapına erişim için 120 milyon dolar harcama yapacak

Bill ve Melinda Gates Vakfı, Merck COVID-19 ilacının, eğer onay alırsa, düşük gelirli ülkelere ulaşmasına yardımcı olmak için 120 milyon dolarlık harcama yapacaklarını duyurdu.

Vakıftan 120 milyon dolarlık fon Tam Boyutta Gör

Bill ve Melinda Gates Vakfı yaptıkları yeni bir açıklamada, COVID-19 ilacı için planlarını duyurdu. Vakıf, eğer düzenleyicilerden onay alırsa, Merck isimli ilaç şirketinin geliştirdiği COVID-19 ilacına düşük gelirli ülkelerin erişimini sağlamak için 120 milyon dolar harcayacağını ifade etti. 

Vakıf tarafından çarşamba günü yapılan açıklamada paranın nasıl tahsis edileceğinin belirlenmediği, ancak bu fonun molnupiravir isimli ilacın “jenerik versiyonlarını geliştirmek, üretmek için gereken faaliyetlerini desteklemek ve erişiminin kolaylaştırılması” için kullanılacağı açıklandı.

Merck ilaç şirketi, teknolojisini Hindistan’daki jenerik ilaç üreticilerine lisanslamıştı. Anlaşmaya göre şirket, üreticilere ilacı Hindistan ve 100’den fazla diğer düşük ve orta gelirli ülkeye tedarik etmeleri için lisans verecek. Jenerik ilacın ne kadarının kullanıma hazır olacağı ise henüz bilinmiyor

İlacın onay alıp almayacağı aralıkta belli olacak Tam Boyutta Gör

Tabii Gates Vakfı’nın bu fonunun kullanılması için ilacın FDA’dan onay alması gerekiyor. Merck geçtiğimiz haftalarda FDA’ya “acil kullanım onayı” başvurusunda bulunmuştu ancak FDA, bu onayın aralık ayından önce gelmeyeceğini belirtmişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim