Anlık Bildirim

Microsoft’un 2008 yılında Bill Gates’i flört ettiği gerekçesiyle uyardığı ortaya çıktı

Teknoloji devi Microsoft yaptığı yeni bir açıklamada, şirketin kurucusu Bill Gates’i 2008 yılında kadın çalışanlara yönelik ‘flört’ mailleri gönderdiği gerekçesiyle uyardığını duyurdu.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft pazartesi günü yaptığı bir açıklamada, şirket yöneticilerinin Bill Gates’i bir kadın çalışana “çapkın” e-posta göndermesi sebebiyle uyardığını duyurdu. Açıklamalara göre Gates bunu yapmayı durduracağını söyledikten sonra bu konu rafa kaldırıldı. 

Microsoft, 2008'de Bill Gates'i flört ettiği için uyardı Tam Boyutta Gör

Bu olay, Wall Street Journal tarafından ortaya çıkarıldı. Çıkan haberlere göre şirketin o zamanki genel danışmanı, şu anki başkanı olan Brad Smith, orta seviye bir çalışana gönderilen uygunsuz e-postaları keşfettikten sonra ünlü milyarder Bill Gates ile bir araya geldi. 

Habere göre Gates bu iddiaları reddetmedi ve bu tarz e-posta atmayı durduracağını söyledi. Çalışan ve Gates arasından herhangi bir fiziksel etkileşimin olmadığı tespit edildikten sonra da yöneticiler bunun hakkında daha fazla işlem yapma gereği duymadı ve konuyu kapattı. 

Microsoft pazartesi günü yaptığı açıklamalarda Wall Street Journal’ın haberini doğruladı ancak konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Gates’in özel ofisi tarafından yapılan yazılı bir açıklamada ise iddiaların yanlış olduğu, doğrudan bilgisi olmayan insanlar tarafından ortaya atılmış olduğu, bazı çıkar çatışmaları için bunun ortaya çıktığı ifade edildi. 

2008’de yaşanan bu olay, 2019 yılında şirkette çalışan bir mühendisin Bill Gates ile yıllarca cinsel ilişki yaşadığını iddia etmesinden sonra ortaya çıktı. Şirketi bu konunun araştırılması ile ilgili de bir hukuk firması ile anlaşmıştı. 

Microsoft, 2008'de Bill Gates'i flört ettiği için uyardı Tam Boyutta Gör

Bu soruşturmanın ardından geçtiğimiz yıl Bill Gates Microsoft’taki görevinden ayrılmıştı. Bunun ardından da Bill Gates ve karısı Melinda Gates geçtiğimiz mayıs ayında boşanma kararı aldıklarını duyurmuşlardı. 

Şirketin kurucusu olan Gates, 2000 yılına kadar Microsoft’ta CEO olarak görev yapmıştı. Bundan sonra da Gates 2008 yılında şirketteki günlük rolünden ayrıldı ancak 2014’e kadar yönetim kurulu başkanlığına devam etti.  

"Gelen uyarıdan sonra Gates şirketteki günlük rolünden ayrıldı"

Microsoft sözcüsü Frank Shaw, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamalarda Bill Gates’in şirketteki günlük rolünden ayrılmasının bu ‘uyarı’ geldikten sonra yaşandığını ifade etti. Shaw’a göre Gates, orta seviye bir çalışana cinsel içerikli olmayan, buluşmak istediğini belirten ‘uygunsuz flört içerikli’ mesajlar gönderdi. 

İddialar Bill Gates’in sözcüleri tarafından reddedilse de bu durumun Microsoft’un ve Gates’in itibarını kötü bir şekilde etkileyebileceği belirtiliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8066 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bill gates, microsoft ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim