Anlık Bildirim

Gmail, spam e-postalara karşı sert önlemler alıyor

Şubat ayından itibaren yürürlüğe girecek yeni Gmail kuralları spam'i azaltacak, toplu göndericilerin aboneliğinden çıkmayı kolaylaştıracak ve güvenlik açıklarını kapatacak.
Gmail, spam e-postalara karşı sert önlemler alıyor Tam Boyutta Gör
E-posta tarihinin başlamasından bu yana spam var ve olmaya da devam ediyor. Ancak Google, yeni gelen kutusu koruma önlemleriyle bunu düzeltmek için yeni adımlar atıyor. Google tarafından yayınlanan yeni bir blog yazısında firma, toplu e-posta gönderen kişiler için yeni zorunluluklar getirdiğini duyurdu. Bu, spam e-postaların size gelmesini daha da zorlaştırırken aynı zamanda Google, abonelikten çıkmayı daha kolay hale getiriyor.

Gmail, spam e-postalara karşı güçleniyor

Şubat 2024'ten itibaren, bir gün içinde Gmail adreslerine 5.000'den fazla mesaj göndermek isteyen herkesin birkaç ekstra şey yapması gerekecek. Artık göndericinin ilgili e-postanın kimliğini doğrulaması gerekecek. Google, e-posta kullanıcılarını tehdit etmek isteyen saldırganlar tarafından genellikle istismar edilen boşlukları kapatacağını da söylüyor. Kimlik doğrulama, e-posta alanınız için DKIM veya SPF kimlik doğrulaması kullanmak gibi Google'ın önerdiği uygulamaları takip edecek.

Bununla birlikte toplu e-posta gönderenlerin alıcılar için tek tıkla abonelikten çıkma seçeneği oluşturmaları da gerekecek. Ayrıca Google, Gmail alıcılarının istenmeyen mesaj bombardımanına tutulmasını önlemek için "net bir spam eşiği" uygulamaya başlayacak. Şirket, spam eşiğinin "sektörde bir ilk" olduğunu ve Gmail kullanıcılarının gelen kutusunda daha az spam almasıyla sonuçlanacağını söyledi.

Bu değişikliklerin muhtemelen yıllar önce hayata geçirilmiş olması gerekirken, büyük teknoloji şirketlerinin kullanıcıların güvenliği konusunda hala proaktif davrandıklarını görmek güzel. Spam e-postaların kontrolden çıktığını inkar etmek mümkün değil. Google'ın yeni önlemlerinin mevcut durumu iyileştirip iyileştirmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim