Anlık Bildirim

Huawei’den Apple’a Çin’de soğuk duş: iPhone zirveyi kaptırdı

Analistlerinin hazırladığı bir rapora göre iPhone, Çin'deki akıllı telefon pazar payı liderliğini kaybetti. Çin’de artan milliyetçi akım sonucunda ise Huawei, liderlik koltuğunun yeni sahibi oldu.
Huawei’den Apple’a Çin’de soğuk duş: iPhone zirveyi kaptırdı Tam Boyutta Gör
Apple’ın Çin’deki inişli çıkışlı süreci devam ediyor. Çin’in yasaklamaları, ABD’nin Çin’e yönelik yaptırımları iPhone satışlarını görünüşe göre olumsuz bir şekilde etkilemiş durumda. Jefferies analistlerinin yayınladıkları bir rapora göre, iPhone Çin'deki akıllı telefon pazar payı liderliğini resmen kaybetti. Yeni lider ise Huawei oldu.

Huawei, Çin'in yeni lideri oldu

Analistler, Çin'deki akıllı telefon satışlarının yıldan yıla pozitif büyüme gösterdiğini ve bunun başlıca nedeninin Huawei, Xiaomi ve Honor cihazlarının öncülük ettiği Android satışlarındaki yüksek çift haneli büyüme olduğunu söyledi. Ancak analistlere göre iPhone kanadındaki durum da oldukça önemli. Zira ülkedeki iPhone satışları çift haneli bir düşüş yaşadı ve iPhone 15'in piyasaya sürülmesinden bu yana yıldan yıla hacim artışı negatif olarak gerçekleşti. Sonuç olarak 5G destekli Mate 60 serisinin ciddi rağbet görmesiyle birlikte Huawei, pazar payında iPhone'u geçerek 1 numaraya yerleşti.

Huawei’den Apple’a Çin’de soğuk duş: iPhone zirveyi kaptırdı Tam Boyutta Gör
“Çin'deki zayıf talebin 2023'te iPhone 15'in küresel sevkiyatının beklenenden daha düşük olmasına yol açacağına inanıyoruz” diye yazan analistler, 2024 yılında da ibrenin Huawei yönünde olacağını sözlerini ekledi. Jefferies analistleri, Android'in hacim artışının indirimlere bağlanamayacağının da altını çiziyor.

Dolayısıyla Çinliler, ülkedeki satışlar artarken bariz bir şekilde tercihlerini iPhone’dan yana kullanmamış gibi görünüyor. Bunun arkasında ise birden fazla neden yatıyor olabilir. Bilindiği üzere Çin’in kamu kurumlarında iPhone’u yasakladığına yönelik haberler gündemde geniş bir yer tutmuştu. Ayrıca ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı da birkaç yıldır devam ediyor. Dolayısıyla tüketiciler bir nevi milliyetçi tavır tutunmuş da olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6397 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, çin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim