Anlık Bildirim

Dünyanın en büyük iPhone fabrikası kapatıldı

Apple’ın tatil sezonu nedeniyle üretimi arttırmayı planladığı bir dönemde yeni COVID-19 varyantlarına önlem olarak Foxconn üretim tesisleri 1 hafta süreyle kapatıldı.
iPhone 14 Tam Boyutta Gör
Tam da iPhone 14 satışlarının artmasının beklendiği kış tatili sezonu yaklaşırken Çin’den şok bir haber geldi. COVID-19 konusunda halen çok katı tedbirlerine devam eden Çin hükümeti en büyük iPhone üretim tesisini kapattı.

iPhone üretimine darbe

Foxconn şirketinin ve haliyle dünyanın en büyük iPhone üretim tesisi olarak gösterilen Zhengzhou tesislerinde bir süredir COVID-19 vakaları ortaya çıkmaya başlamıştı. COVID-19 virüsünün yeni varyantlarına karşı sert tedbirler alan Çin hükümeti tesisleri komple kapattı.

9 Kasım tarihine kadar kapalı kalacak tesislerde üretim de aksayacak. 7 gün belki az bir süre gibi görünse de günlük binlerce üretim yapan Foxconn için ciddi rakamlara tekabül ediyor. Bu da Apple’ın tatil döneminde elinde yeteri kadar iPhone 14 bulunamayacağı anlamına geliyor.

Diğer taraftan bu tesislerdeki sıkı COVID-19 tedbirleri nedeniyle gıda krizinin patlak verdiği ve işçilerin tel örgülerden atlayarak kaçmaya çalıştığı gündeme gelmişti. Sadece tesislerde değil Zhengzhou şehrinde de ağır tedbirler uygulanıyor. İnsanlar karantinada iken sadece izinli araçlar yollara çıkabiliyor. Tüm vatandaşlar testlerden geçerken sadece bugün 358 vaka rapor edildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13119 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 14, Teknoloji Haberleri ve
2 etiket daha Apple Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim