Anlık Bildirim

Ucuz telefon arayanlara kötü haber

Küresel çip krizi ve yoğun talep, akıllı telefon haberlerini de etkiliyor. Öyle ki önümüzdeki dönemde MediaTek işlemciler ve WiFi yongalarında fiyat artışı olacak. 

MediaTek fiyatları

Bazı konularda büyük eleştirilere neden olsa da Tayvanlı yonga tasarımcısı MediaTek uygun fiyata iyi performans sunan akıllı telefonların önünü açmıştı. Mobil yonga pazarının bir numarası haline gelen MediaTek zor bir süreçten geçiyor.

Yonga fiyatları artıyor

MediaTek her ne kadar pazar lideri olsa da rakibi Qualcomm gibi bacasız fabrika. Yani döküm tesisleri yok ve üçüncü taraf tesislerde üretmek zorunda. Bu da küresel yonga krizini derinden hissetmesine neden oluyor. 

Gelen bilgilere göre MediaTek gerek talebin çok fazla olması gerekse de üretim tarafında yaşanan sıkıntılar nedeniyle fiyatları arttırmak zorunda kaldı. Fiyatların yaklaşık olarak yüzde 15 artış göstermesi bekleniyor. 

Özellikle uygun fiyatlı akıllı telefonlar için haber pek iyi değil. Diğer taraftan Qualcomm’un da fiyat artışına gideceği konuşuluyor. Yeni dönemde bunun fiyatlara ne kadar etki edeceği bilinmiyor.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim