Anlık Bildirim

Microsoft, Edge reklamlarını artırdı: Chrome'dan daha güvenli!

Microsoft, kullanıcıları Chrome'dan vazgeçirmek için yeni taktikler deniyor. Google Chrome indirmek için Edge tarayıcıyı kullananların karşısına tam boy reklamlar çıkmaya başladı.
google chrome microsoft edge reklamı Tam Boyutta Gör
Microsoft Edge, Windows 10 ve 11’in varsayılan internet tarayıcısı konumunda ve genelde kullanıcılar ilk olarak Chrome’u indirmek için kullanıyor. Microsoft, kullanıcıların Edge’de kalmasını sağlamak için sürekli daha agresif ve kullanıcı dostu olmayan yöntemlerle geliyor. Şirket, reklamların dozunu artırdı. Kullanıcılar artık Chrome sitesi yüklediğinde ayrı Chrome indirme tamamlandığında ayrı reklamla karşılaşıyor.

Yeni reklam bannerında Edge’in Chrome ile aynı teknolojiyi kullandığı belirtiliyor ancak “Microsoft güvenliğiyle” ifadesi dikkat çekici. Edge, ilk açılışta bilgisayarın reklam sağlayıcılara bağlanması için izin istemek dışında önerilen içerikleri daha fazla ön plana çıkarıyor, Bing’i kullanmaya zorluyor ve kaldırılamıyor.

Microsoft dışında diğer şirketler de tarayıcı kullanımını artırmak için reklamları kullanıyor ancak reklamları kendi içlerinde gösteriyorlar, başka bir tarayıcı indirmek istediğinizde bannerlarla karşılaşmıyorsunuz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3030 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft edge, google chrome ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim