Anlık Bildirim

Microsoft ilk kez, en çok satan 5 tablet markası arasına girdi

Strategy Analytics tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, teknoloji devi Microsoft ilk kez, tablet satışlarında en çok satan ilk 5 markadan biri oldu.      

Microsoft ilk kez, en çok satan 5 tablet markası arasına girdi Tam Boyutta Gör

Strategy Analytics, 2021'in dördüncü çeyreği için küresel tablet PC pazarına ilişkin istatistikleri yayınladı. Sevkiyatlar ciddi şekilde azaldı ve en büyük oyuncuların sıralamasında değişiklikler oldu.

Ekim'den Aralık'a kadar tablet teslimatları yaklaşık 46,7 milyon adet olarak gerçekleşti. Bu, 2020'nin son çeyreğinden %25 daha az. Bu durum, elektronik bileşenlerin küresel kıtlığı ile açıklanmakta. Ayrıca, geçen yıl pandeminin gölgesinde çok yüksek satışlar kaydedildi ve ancak şimdi talep azalmış durumda.

Küresel tablet satışları azaldı

Lider tedarikçi, yaklaşık %31'lik bir paya ve sevk edilen 14,6 milyon tablete sahip Apple. iPad sevkiyatları bir yılda %21 düştü. Üç ayda bir yapılan konferansın sonuçlarını takiben şirketin tablet satışından elde edilen gelirde %14 oranında bir düşüş açıkladığını hatırlatalım. Apple'a göre en fazla, 10 inçlik iPad modellerinin gönderileri azaldı ve bunun nedeni de bileşen sıkıntısıydı.

Microsoft ilk kez, en çok satan 5 tablet markası arasına girdi Tam Boyutta Gör

İkinci sırada 7,3 milyon satılan tablet ve yaklaşık %16'lık pay ile Samsung yer alıyor. Güney Koreli devin cihazlarının satışları yıllık %28 azaldı.

Amazon, pazarın %12'sine tekabül eden 5,8 milyon adet satılan tabletle ile ilk üçü kapatıyor. Şirketin satışlar ise %13 azaldı.

Ardından, çeyrek boyunca 4,6 milyon tablet sevk eden ve sektörün %10'unu alan Lenovo geliyor. Teslimatlar 2020'nin son çeyreğine göre %17 düştü.

Microsoft, Surface tablet ailesiyle ilk kez ilk beşe girdi. Şirket 1,9 milyon cihaz sattı ve sonuç olarak sektörün %4'üne sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim