Anlık Bildirim

Sony mutlu olmayacak! İngiltere, Microsoft'un Activision satın alımını onaylayabilir

Birleşik Krallık’ın Rekabet ve Piyasa Kurumu Microsoft’un Activision satın alımına yeşil ışık yaktı. Nihai karar verilmemiş olsa da satın alımdan beklenen endişeler ortadan kalkmış durumda.
Microsoft’un Activision satın alımına İngiltere yeşil ışık yaktı Tam Boyutta Gör
Birleşik Krallık’ın Rekabet ve Piyasa Kurumu (CMA), Microsoft’un uzunca bir süredir beklediği iyi haber verdi. CMA tarafından yapılan açıklamada Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alması halinde bile Call of Duty'yi PlayStation'a sunmaya devam edeceğine inandıklarını belirtti.

İngiltere'nin endişeleri giderilmiş durumda

24 Mart'ta CMA, Microsoft'un Activision'ı satın alma girişimine ilişkin yeni bir rapor yayınladı ve önceki raporlarını güncelledi. CMA daha önce rekabeti azaltacağı gerekçesiyle bu satın alma işlemine sıcak bakmazken, şimdi görüşünü değiştirmiş görünüyor. Düzenleyici kurum, Microsoft’un Blizzard'ı satın alması halinde "Birleşik Krallık'ta konsol oyunlarıyla ilgili olarak rekabeti önemli ölçüde azaltmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Microsoft’un Activision satın alımına İngiltere yeşil ışık yaktı Tam Boyutta Gör
CMA, Microsoft'un Call of Duty'yi tek bir konsolla sınırlandırarak, başka bir deyişle seriyi PlayStation platformlarından tamamen çıkararak finansal olarak hiçbir şey kazanmayacağını belirtiyor. Tam aksine, eğer Call of Duty serisi Xbox’a özel yapılırsa Microsoft’un ticari açıdan zarar görebileceği belirtiliyor. Bu nedenden ötürü de Microsoft’un seriyi PlayStation platformuna sunmaya devam edeceği söyleniyor.

Kısacası, bu Microsoft ve Activision için ciddi bir kazanç. Zira CMA, daha önce Microsoft'un Activision'ı satın almak için Call of Duty'yi satması fikrini ortaya atmıştı ancak şimdi bu fikirden tamamen vazgeçilmiş durumda. CMA, nihai kararını 26 Nisan’a kadar açıklayacak. İngiltere’den ayrı olarak Microsoft'un Activision satın alımı Avrupa ve Amerika tarafından da inceleniyor. Eğer İngiltere satın alımı onaylarsa zincirleme bir etki oluşabilir.

Kaynakça https://www.gamesradar.com/major-win-for-microsoft-as-uk-watchdog-walks-back-concerns-over-activision-deal/ https://www.gov.uk/government/news/cma-narrows-scope-of-concerns-in-microsoft-activision-review Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3914 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
CMA, ingiltere ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim