Anlık Bildirim

Nvidia’nın AI GPU’ları için bekleme süresi 3 aya indi

Nvidia’nın yapay zeka GPU’ları için bekleme süreleri son dönemlerde önemli ölçüde kısaldı. Bekleme sürelerindeki düşüş aynı zamanda büyüme döneminin de zirveye ulaştığını gösteriyor.
Nvidia’nın AI GPU’ları için bekleme süresi 3 aya indi Tam Boyutta Gör
Analist firması UBS, Nvidia'nın yapay zeka uygulamaları için son derece popüler olan H100 80GB GPU'sunun bekleme süresinin 8-11 aydan sadece 3-4 aya düştüğünü bildirdi. Kısa bir süre içerisinde yaşanan bu düşüş kafalarda da soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. Bu Nvidia’nın gelecekteki büyüme hedefleri için bir sinyal anlamı taşıyor olabilir.

Bekleme süreleri düştü, peki ama neden?

Teslim veya bekleme süresindeki azalma iki ucu keskin kılıç gibidir. Bir ürün için bekleme süreleri azalıyorsa bu, talebin azaldığını anlamına geliyor. Nvidia için bu, yapay zeka patlamasının sonuna yaklaşıldığının bir göstergesi olabilir. Yatırımcıların en son isteyeceği şey de bu. Madalyonun öteki tarafında ise bekleme süresindeki azalma, üretim kapasitesinin arttırıldığı anlamına geliyor. Bu da artık daha fazla sipariş ve daha fazla satış anlamına geliyor. Yatırımcıların en çok istediği şey de bu.

Önceki haberlerimizde TSMC’nin CoWoS paketleme kapasitesini artıracağından ve bu yıl CoWoS üretimini iki katına çıkaracağından bahsetmiştik. Belki de TSMC (Nvidia’nın ana üreticisi) beklenenden hızlı bir şekilde kapasiteyi artırmıştır ve H100 bekleme süreleri bu yüzden düşmüştür.

Bununla birlikte Nvidia önümüzdeki iki ila üç çeyrek içinde birikmiş siparişlerini tamamlayacak gibi görünüyor. Haliyle sonraki çeyreklerde yalnızca yeni siparişlere sevkiyat yapılacak, bu da gelirin azalabileceğine işaret ediyor olabilir. Öte yandan piyasa şu anda Nvidia için büyümenin devam etmesini ve Ocak 2026'ya kadar gelirde çeyrekten çeyreğe düşüş yaşanmamasını bekliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim