Anlık Bildirim

Nvidia'nın Arm'ı satın alma süreci zorlaşıyor: FTC, yeni bir dava açtı

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FDC) Nvidia'nın Arm'ı satın alma planlarını engellemek için yeni bir dava açtı. FDC, Nvidia'nın sektördeki yeniliği bozabileceğini düşünüyor.

Nvidia'nın Arm'ı satın alma süreci zorlaşıyor Tam Boyutta Gör

Dev teknoloji şirketi Nvidia, büyük bir yatırım ile Arm’ı satın alma çalışmalarını sürdürüyor. Halihazırda Avrupa Birliği tarafından araştırılan yeni anlaşma için, ABD Federal Ticaret Komisyonu’ndan da (FTC) yeni bir dava açıldı.

Sektörü etkileyeceği düşünülüyor

FTC yeni anlaşma ile Nvidia'nın, Arm’ın lisans sahiplerine yönelik teşviklerini etkileyebileceği ve özellikle sürücü destek sistemleri, veri merkezi teknolojisi ve bulut bilişim işlemcileri gibi alanlarda yeniliği bozabileceği konusunda endişe duyduğunu dile getirdi.

Bilindiği üzere Arm, kendi çip tasarımlarını otomotiv sistemleri, akıllı telefonlar ve tabletler gibi cihazlarda kullanılması için Samsung, Apple gibi teknoloji şirketlerine lisanslıyor. Yeni anlaşmanın oluşturabileceği bir diğer sorun olarak da, lisans sahiplerinin ürünleriyle ilgili gizli bilgileri tarafsız olarak görülen Arm ile paylaşması halinde bu bilgilerin Nvidia’nın eline geçeceği düşünülüyor.

Oybirliğiyle 9 Ağustos 2022 için belirlenen idari davayı ilerletmeye karar veren FTC, Birleşik Krallık, Japonya ve diğer rekabet ajansları ile yakın bir şekilde çalışmayı sürdürecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim