Anlık Bildirim

Volkswagen'den elektrikli otomobiller için dev yatırım

Dizel motorlarında yaptığı hileyle son dönemlerin en çok konuşulan otomotiv markalarından Volkswagen, Almanya'da 11 milyar dolarlık yatırımla bir pil fabrikası açmayı düşünüyor.
Volkswagen grubu son dönemlerdeki satış başarısının yanında, gündeme emisyon skandalıyla damga vurdu. Dizel motorlarına konulan yazılım hilesiyle aracın testte olduğunu algılaması ve motorun gücünün kısılarak egzoz emisyonlarının da azalmasını sağlayan sistemi, Amerikan Çevre Koruma Ajansı (EPA) geçtiğimiz yıl Eylül ayında ortaya çıkarmıştı. Grubun ABD’de bulunan 500.000 hileli araçla ilgili çözümü konusunda yetkili kurumlarla görüşmesi hâlâ devam etmekte ancak bazı analistler son yaptırım aşamasında markanın çok büyük darbe yiyeceğini düşünmekte. Bu senenin ilk çeyrek raporlarına göre kârı da %20 azalan firmayı, gerçekten zorlu bir süreç bekliyor.
Bunun farkında olan yönetim kadrosu ise son dönemde yapılan PR (halkla ilişkiler) çalışmalarıyla markanın kötü ününü düzeltmeye yoğunlaşmış durumda. Son gelen haberlere göre VW grubu, Almanya’nın Salzgitter şehrine 11 milyar dolarlık yatırımla bir pil fabrikası açmak istiyor. Pil fabrikasının, markanın gelecekteki hibrit ve tamamen elektrikli otomobillerine gerekli pilleri sağlaması düşünülüyor.
Almanya'nın ünlü iş gazetesi Handelsblatt'ta yayınlanan haberde Volkswagen’in dünyanın önde gelen pil üreticilerinden Panasonic, LG Chem ve Samsung’a bağımlı kalmak istemediği vurgulanıyor. Şirketin hangi tür pil üzerine yoğunlaşacağı ise belirtilmemiş. Volkswagen grubunun yeni başkanı Matthias Müller’in, dizel emisyon hilesi altında ezilen ve aşağılanan markanın imajının düzelmesi için ekibiyle var olan gücüyle çalıştığı belirtilen haberde, VW’nin, daha önce haberini de yaptığımız, 2025’e kadar 1 milyon araç satma hedefine de yer verilmiş. Modüler MEB platformu üzerinde stratejilerini şekillendirecek olan markanın, bu platform sayesinde hem tamamen elektrikli hem de hibrit araçları rahatlıkla üretebileceği de vurgulanmış.
Bu tür gelecek planları bir yana, şirketin halen çözmesi gereken pek çok yasal sıkıntı bulunmakta. ABD ve Kore hükümetlerinin şirkete ciddi cezalar kesmesi beklenirken, dünya çapında skandaldan etkilenen birçok farklı aktör de devreye girdiğinde şirketin çözmesi gereken milyarlarca dolarlık sorunlar ortaya çıkacağını varsayabiliriz.
Markanın dizel emisyon skandalını geçmişte bırakıp, adeta tövbe etmişçesine yoğun bir şekilde tamamen elektrikli ve hibrit modellere yoğunlaşması, şirketin bozulan imajını düzeltmesine ve bu krizin altından kalkmasına yardımcı olur mu, orasını zaman gösterecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9736 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, panasonic ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim