Anlık Bildirim

Fortnite'tan Mayıs ayında rekor gelir: Tam 318 milyon dolar

Fortnite, Mayıs ayında tam 318 milyon dolarlık hasılat yaptı. Popüler battle royale oyunu, ücretsiz bir şekilde oynanabiliyor olsa da uygulama için satın alma yöntemiyle rekor gelirlere imza atıyor.
Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülmesinin ardından çok kısa bir sürede dünyanın en popüler oyunlarından birisi haline gelen Fortnite, rekorları alt üst etmeye devam ediyor. Mayıs ayında tam 318 milyon dolarlık gelir elde eden Fortnite, free-to-play oyunlar arasında çok büyük bir farkla bir ayda en çok gelir elde eden oyun durumunda.

Bildiğiniz gibi Fortnite'ı ücretsiz bir şekilde indirip battle royale oyun deneyimini hemen yaşamaya başlayabiliyorsunuz. Ancak yapımcı ekip Epic Games; kıyafet, karakter, ekipman ve hatta dans hareketleri gibi ekstra ögeleri uygulama içi satın alma yöntemiyle oyunculara sunuyor.

Finansal hizmetler şirketi Lendedu tarafından yapılan bir çalışmaya göre Fortnite oyuncularının tam %70'i oyun içi satın alma işlemini gerçekleştiriyor. Bu oyuncuların harcadığı ortalama miktar ise 84.67 dolar olarak tespit edilmiş. Lendede, para harcayan ve harcamayan tüm oyuncular beraber hesaplandığında da ortalama harcanan ücretin 58.27 dolar olduğunu söylüyor.

Free-to-play yapımlar arasında bir ayda en çok gelir elde eden oyun olan Fortnite, en yakın rakibine 95 milyon dolarlık bir fark atmış durumda. 2017'nin Temmuz ayında yayınlanan Fortnite'ın bugüne kadar elde ettiği toplam hasılat ise tam 1.2 milyar dolar.

Fortnite; şu anda PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS ve MacOS platformlarında oynanabiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim