Anlık Bildirim

PS5 ve Xbox Series X konsollarının potansiyelini mevcut nesil engelliyor

Yeni nesil konsolların önceki nesiller ile uyumlu oyunlar talep etmesi geliştiricileri zorluyor. Pek çok geliştirici yeni nesil konsolların potansiyelini kullanamadıklarını belirtiyor.

PS5 ve Xbox Series X konsollarının potansiyelini mevcut nesil engelliyor Tam Boyutta Gör

2013 yılında başlayan PS4 ve Xbox One macerası 7 yıl aradan sonra sona ermek üzere. Bu dönemde ince kasa, lite sürüm gibi farklı versiyonlarla çeşitli seçenekler karşımıza çıkmıştı. Şimdi oyun dünyası yıl sonundaki yeni nesillerin duyurusuna kilitlendi.

Oyun geliştiricilerinin kafası karışık

Sony ve Microsoft yeni konsollarının çıkış tarihine yetişmesi için hem kendi stüdyolarını yoğun bir şekilde çalıştırıyor hem de üçüncü taraf stüdyoları teşvik ediyor. Bununla birlikte oyun geliştiricileri sıkıntılı.

Oyun dünyasının nabzını tutan pek çok kaynağın bildirdiğine göre hem yeni nesil hem de eski nesile uygun oyunlar geliştirmek yeni neslin donanımının gerçek potansiyelini göstermesinin önüne geçiyor.

Bilindiği üzere PS5 ve XSX ile tanıtılacak oyunların pek çoğu mevcut nesillerle de uyumlu olacak. Bazıları ise sadece bu konsollara özgü kalacak. Konsollara özgü olacak oyunların donanımın potansiyelini en verimli şekilde kullanması bekleniyor ancak çapraz destek sunan oyunlarda geliştiriciler zorlanıyor.

PS5 ve Xbox Series X konsollarının potansiyelini mevcut nesil engelliyor Tam Boyutta Gör

Çapraz platform desteği sunan oyunlarda genelde en düşük donanım konfigürasyonu göz önüne alınarak geliştiriliyor. Son aylarda pek çok geliştirici mevcut nesilleri de işin içine katmanın yeni nesle odaklanmalarını engellediğini dile getiriyor.

Sony tarafında biraz daha geliştiricilerin eli rahat zira firma pek çok PS5 oyunun mevcut nesle uygun olmadığını duyurmuştu. Geliştiricilerin eleştirisi biraz daha çapraz nesil desteği sunacağını açıklayan Microsoft’a yönelik gibi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10696 kez okundu.
18 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, microsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim