Anlık Bildirim

Rekabet Kurumu'ndan WhatsApp kararı: Veri paylaşımı durduruldu

Rekabet Kurumu, WhatsApp hakkındaki kararını açıkladı. WhatsApp'taki kullanıcı verilerinin başka hizmetler için kullanılmasına yönelik koşulların geçici olarak durdurulmasına karar verildi.

Rekabet Kurumu'ndan WhatsApp kararı: Veri paylaşımı durduruldu Tam Boyutta Gör

Ocak ayının başında kullanım koşullarını değiştiren WhatsApp, bazı mesajlaşma verilerini Facebook’la paylaşma kararı aldığını duyurmuştu. Bu değişikliği kabul etmeyen kullanıcıların WhatsApp’ı kullanamayacağını duyurmuş ancak Avrupa Birliği’ne bağlı ülkelerde bu karar uygulanmayacaktı. Dünya çapında tepki toplayan bu kararın ardından Türkiye’de Rekabet Kurumu soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kararı belli oldu.

Rekabet Kurumu 11 Ocak’ta başlattığı soruşturmanın geçici tedbir kararını yayınladı. Rekabet Kurumu, WhatsApp’taki kullanıcı verilerinin başka hizmetler için kullanılmasına yönelik koşulların durdurulmasına karar verdi. Yeni WhatsApp sözleşmesini kabul eden kullanıcıların verileri de Facebook’la ve diğer firmalarla paylaşılamayacak. Bu karar Türkiye’deki tüm WhatsApp kullanıcıları için geçerli olacak.

Rekabet Kurumu’nun açıklamasında, “Düzenlenen rapora ve incelenen dosya kapsamına göre, 4054 sayılı Kanun’un 9. maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca; Facebook’un Türkiye’de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya bilgilendirmeyi alarak kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesi şeklinde geçici tedbir alınmasına, gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere, oybirliği ile karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

WhatsApp 15 Mayıs'a kadar ertelemişti

WhatsApp, 8 Şubat 2021'de devreye almayı planladığı yeni sözleşmeyi 15 Mayıs'a kadar erteledi. WhatsApp, kafalardaki karışıklığı gidermek ve sözleşmeyi daha iyi anlatabilmek için erteleme kararı aldığını duyurdu. WhatsApp, veri paylaşımı kararını devam ettirmek istese bile Türkiye'deki kullanıcıların verilerini Facebook'la ya da başka firmalarla paylaşamayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15122 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, WhatsApp ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim