Anlık Bildirim

Facebook ve Instagram’da rüşvet skandalı: Kovulanlar var!

Meta bünyesinde çalışan pek çok kişinin binlerce dolarlık rüşvet karşılığında Facebook ve Instagram sosyal ağlarında hesap kurtardığı ortaya çıktı. Meta duruma el koydu. 
Facebook Tam Boyutta Gör
Facebook ve Instagram sosyal ağlarını bugüne kadar izinsiz veri kullanımı veya izinsiz konum takibi gibi uygulama odaklı suçlamalarla duymuştuk. Şimdi ise rüşvet karşılığı yönetici araçlara erişim skandalı patlak verdi.

Meta onlarca kişiyi kovdu!

Gelen bilgilere göre geçen yıl Meta bünyesinde çalışan bazı kişiler Facebook ve Instagram platformlarının hesap kurtarma araçlarına erişim sağlamayı başardı. Bu sayede bazı engelli hesapların engelleri kaldırıldı veya erişimde sıkıntı yaşayanların sıkıntısı giderildi. Karşılığında ise binlerce dolar rüşvet döndü.

Anlatılanlara göre 25’ten fazla kişi rüşvet skandalında işten atıldı veya haklarında disiplin soruşturması açıldı. Bunlar arasında kampüsü korumakla görevli özel güvenlikler de yer alıyor. Net bilgiler olmasa da sisteme erişimi olan bazı kişilerin bulunması da yüksek ihtimal. Hatta aracı firmaların olduğu da belirtiliyor ve engelin kaldırılmasını isteyen kullanıcılardan paraları toplayanlar bunlar.

Daha önce de Twitter yönetim paneline erişen saldırganlar Elon Musk gibi fenomen hesaplardan Bitcoin dolandırıcılığı yapmıştı. İşin sonunda bir yönetim paneli ve bu panele ulaşan insanlar olduğu için her zaman suiistimale açık bir şekilde bulunuyor. Bu tür olaylarda asıl mağdur olanlar ise kurallara uyarak hesabını açık tutmaya çalışan kullanıcılar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim