Anlık Bildirim

Sağlık Bakanı açıkladı: Çin'den gelen tüm uçuşlar durduruldu

Çin'in Wuhan kentinde tespit edilen koronavirüs nedeniyle pek çok kişi Çin'den gelen uçuşlar konusunda tedirgin. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den gelen tüm uçuşların durdurulduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı açıkladı: Çin'den gelen tüm uçuşlar durduruldu Tam Boyutta Gör

Çin’in Hubei Eyaleti’ne bağlı Wuhan şehrinde tespit edilen ve kısa sürede dünyanın gündemine oturan koronavirüs salgınının etkileri sürüyor.

Koronavirüs salgınının ardından hava yolu şirketleri Çin’e uçuşları birer birer askıya almaya başladı. Çin seferlerini uzun süre durdurmayan THY, Dünya Sağlık Örgütü’nün acil durum ilan etmesinin ardından seferlerin durdurulduğunu belirtmişti.

Ay sonunda tekrar değerlendireceğiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bugün yaptığı açıklamada Çin’den gelen tüm uçuşların durdurulduğunu açıkladı. Koronavirüs’e Türkiye’de rastlanmadığını belirten Koca, “Çin'den gelen uçakların ay sonuna kadar durdurulması kararını aldık. Ay sonunda bir daha toplanıp devam edip etmemesi konusunu görüşeceğiz.” şeklinde konuştu. Durdurma kararı Çarşamba gününden itibaren başlayacak.

Havaalanında termal kamera uygulaması ve özel odalar gibi önlemler alındığına değinen Fahrettin Koca, Japonya, Tayland, Malezya gibi ülkelerden gelenlerin yarından itibaren bu uygulamalara tabi tutulacağının da altını çizdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim