Anlık Bildirim

Samsung resmen çakıldı: Kaybedilen paranın haddi hesabı yok!

Kötüleşen küresel ekonomik şartlar özellikle yüksek teknoloji ağırlıklı firmaların belini büküyor. Samsung, yılın ilk çeyrek sonuçlarına göre rekor seviyede kayıplar yaşadığını bildirdi.
Samsung dibi gördü: Kaybedilen paranın haddi hesabı yok! Tam Boyutta Gör
Ekonomik yavaşlama ve kurumsal kemer sıkma ortamında yarı iletken alımlarında yaşanan küresel gerileme, ilk çeyrekte çip fiyatlarının düşmesine yol açarak sektör genelinde üretim kesintilerini tetikledi. Gelirinin büyük kısmı yarı iletkenlerden gelen Samsung, radikal bir şekilde durumdan etkilendi. Firmanın ilk çeyrekteki faaliyet kârı yüzde 95 oranında düştü.

Kâr yüzde 95 düştü

Samsung, 2023'ün ilk çeyreğine ilişkin finansal verilerini paylaştı. Firma zaten zorlu bir çeyrek beklediğini birkaç hafta önce açıklamıştı ve beklenenler gerçekleşti. Teknoloji devi, 47,5 milyar dolar gelir elde ederken yalnızca 477 milyon dolar faaliyet kârı bildirdi. Bunun nedeni ise yarı iletken işindeki rekor kayıplar. Samsung'un yarı iletken ve ekran işlerini yürüten DS bölümü, 10,2 milyar dolar konsolide gelir bildirdi. Bu bölüm ilk çeyrekte 3,4 milyar dolar işletme zararı oluşturdu.

Samsung dibi gördü: Kaybedilen paranın haddi hesabı yok! Tam Boyutta Gör
Genel olarak kar kaybına rağmen, Samsung'un mobil bölümü ilk çeyrekte iyi performans gösterdi. Şirketin hem mobil cihazları hem de telekomünikasyon ağ ekipmanını kapsayan MX and Networks bölümlerinde 23,7 milyar dolar gelir ve 2,9 milyar dolar faaliyet kârı elde etti. Bu değer bir önceki yıla göre yüzde 12 oranında bir artış anlamına geliyor, ki zaten gelirlerini artıran tek bölüm MX tarafı oldu.

Teşekkürler Galaxy S23

Samsung dibi gördü: Kaybedilen paranın haddi hesabı yok! Tam Boyutta Gör
Samsung, genel olarak akıllı telefonlara olan talebin düşük olmasına rağmen, premium cihaz pazarının yıldan yıla büyüdüğünü açıkladı. Bölümün olumlu performansı, görünüşe göre Galaxy S23 serisinden, özellikle de Galaxy S23 Ultra'nın güçlü satışlarından kaynaklandı. Gelecekte, şirketin MX bölümü Galaxy S23 satışlarını desteklemeye odaklanırken, katlanabilir telefonlarının pazarlamasını da artıracak. Samsung'un bir sonraki katlanabilir cihazlarını yılın ikinci yarısında, muhtemelen Ağustos ayında tanıtması bekleniyor.

Samsung, son 14 yılın herhangi bir çeyreğindeki en düşük kârını elde ederken gelecekten ise umutlu. Samsung, SK Hynix gibi daha küçük rakiplerinin arasına katılarak bu ayın başlarında çip üretimini azaltacağını duyurdu. Samsung, ikinci çeyrekte hafif bir toparlanma beklese de düşüşün devam edeceğini söylüyor. Yılın ikinci yarısında, stokların da eriyip talebin tekrardan canlanmasıyla birlikte okların tekrar yükseleceği ifade ediliyor.

Kaynakça https://static.seekingalpha.com/uploads/sa_presentations/824/92824/original.pdf https://www.engadget.com/samsung-warns-of-lower-profits-amid-falling-demand-for-memory-chips-113551159.html https://news.samsung.com/global/samsung-electronics-announces-first-quarter-2023-results Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15202 kez okundu.
11 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, yarı iletken ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim