Anlık Bildirim

Samsung, Galaxy S23'te bazı pazarlar için Exynos 2300 yongasını kullanabilir

Samsung’un yaklaşmakta olan Galaxy S23 ailesinden yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son haberlere göre Güney Koreli firma yeni amiral gemisinde Exynos 2300’e yer verebilir.

Samsung Galaxy S23'te Exynos 2300 yongası kullanabilir Tam Boyutta Gör

Qualcomm'un Başkanı Cristiano Amon, firmanın Samsung ile ortaklığını bir süre önce duyurmuş ve tüm Galaxy S23 modellerinin yeni Snapdragon yongasıyla birlikte piyasaya gireceğini aktarmıştı. Bu zaman kadar gelen çeşitli raporlarda bu söylemi doğruluyordu fakat son gelen bilgiler Galaxy S23 için Exynos 2300’ün masada olduğunu belirtiyor.

Hem Qualcomm kanadından gelen hem de çeşitli sızıntı kaynağının aktardığı bilgiler Galaxy S23’ün sadece Snapdragon 8 Gen 2 ile geleceğini söylüyor. Çünkü Samsung’un halihazırda 4nm sürecinde TSMC’nin gerisinde olduğu, performans ve verimlilik alanında rakibini yetişemediği belirtiliyor.

Galaxy S23'te Exynos 2300 bulunabilir

Samsung Galaxy S23'te Exynos 2300 yongası kullanabilir Tam Boyutta Gör

Galaxy S22 serisinin tüm modellerinin yaklaşık olarak yüzde 70’i Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 yongasını kullanıyor. Geri kalan küçük bir kısımda ise Samsung’un Exynos 2200 yongası yer alıyor. Hem performans hem de verimlilik düşünüldüğünde Galaxy S23’ün şimdiye kadar sadece Snapdragon 8 Gen 2 ile geleceğine işaret ediliyordu. Ancak Exynos işlemcilerin halen daha güvertede olduğu düşünülüyor.

Galaxy S23 ve Exynos 2300 söylentisinin bir anda ortaya çıkması esasında hayli şaşırtıcı. Zira yılın son çeyreğine girecek olmamıza rağmen bu yonga hakkında henüz teknik bir bilgi elimize ulaşmadı. Öte yandan Snapdragon 8 Gen 2’ye dair pek çok ayrıntı ise su yüzüne çıkmış durumda.

Dolayısıyla Exynos 2300 hakkında iki seçenek var. Ya Samsung, yonga setinin geliştirme sürecini son derece titiz bir şekilde gizli tutmayı başarmış ya da gerçekten de Galaxy S23 için üretilen herhangi bir Exynos yongası bulunmuyor. Eğer ilk ihtimal gerçekleşirse Galaxy S23’ün bazı pazarlarda Exynos 2300 ile geldiğini görebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim