Anlık Bildirim

Samsung, telefon görüşmelerini anlık olarak çeviren özelliğini duyurdu

Samsung, Gauss yapay zekasının ardından kısa bir süre önce yeni bir yapay zeka tabanlı özelliğini tanıttı. Firma, telefon görüşmelerini gerçek zamanlı olarak çevirebilen bir özelliği detaylandırdı.

Samsung, telefon görüşmelerini anında çeviren özelliğini duyurdu Tam Boyutta Gör

Samsung, yayınladığı blog yazısında "yeni bir Galaxy AI çağı" vurgusunu yaparken bu çağın akıllı telefonlarına geldiğini belirtti. Firma aynı zamanda telefon görüşmelerini gerçek zamanlı olarak çevirmek için yapay zeka kullanacak yeni bir özelliği de detaylandırdı. Hatırlanacağı üzere Samsung, geçtiğimiz gün “Gauss” yapay zseka modelini de tanıtmıştı.

Samsung, yapay zekada büyük oynuyor

Samsung, Galaxy AI’ı hem Samsung'da geliştirilen cihaz içi yapay zeka hem de benzer düşünen endüstri liderleriyle açık işbirliklerimiz tarafından sağlanan bulut tabanlı yapay zeka tarafından desteklenen "kapsamlı bir mobil yapay zeka deneyimi” olarak konumlandırıyor. Samsung'un "AI Live Translate Call" adını verdiği canlı çeviri özelliği ise mevcutta bulunan telefon uygulamasının içerisine yerleştirilecek. Samsung, siz konuşurken ses ve metin çevirilerinin gerçek zamanlı olarak görüneceğini ve çevirilerin cihaz üzerinde gerçekleşeceğini söylüyor.

Samsung, telefon görüşmelerini anında çeviren özelliğini duyurdu Tam Boyutta Gör
Şirket, Galaxy AI’ın önümüzdeki yılın başlarında geleceğini söylüyor, bu nedenle Galaxy AI özelliklerinin Samsung'un Galaxy S24 akıllı telefon serisine dahil edilmesi muhtemel görünüyor. Yeni serinin ocak 2024 tarihinde tanıtılması bekleniyor. Samsung'un bu hafta düzenlediği bir etkinlikte Gauss adlı üretken yapay zeka modelini de sergilediği ve bu modelin önümüzdeki yıldan itibaren mobil cihazlardaki özelliklere güç vereceği bildirildi, bu nedenle Gauss'un Galaxy S24 serisinin de önemli bir parçası olacağını düşünebiliriz.

Yapay zeka destekli özellikler akıllı telefon üreticileri için bir sonraki rekabet alanı haline geliyor gibi görünüyor. Örneğin Google, Pixel 8 serisiyle fotoğrafları düzenlemenize ve iyileştirmenize yardımcı olacak yapay zeka destekli bir araç paketine sahip. Apple'ın yapay zekayı eğitmek için her gün çok fazla para harcadığı bildiriliyor ancak somut bir adım henüz yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim