Anlık Bildirim

Snapdragon 8 Gen 3 geliyor! iPhone’lar artık en hızlısı olmayacak

Qualcomm, mevcut Snapdragon 8 Gen 2 ile birlikte ileriye doğru önemli bir adım atmıştı. Firma şimdi ise Snapdragon 8 Gen 3 ile bu yolculuğunu pekiştirmek istiyor.
Snapdragon 8 Gen 3, Apple’ı tahtından edecek Tam Boyutta Gör
Qualcomm, mevcut en güçlü yongası Snapdragon 8 Gen 2 ile birlikte Apple’ın işlemcilerine hiç olmadığı kadar yaklaştı ve bazı alanlarda büyük farklarla geçti. Yeni gelen bilgiler ise Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3’te önceki nesil yapılan iyileştirmeleri geliştireceğini söylüyor.

Snapdragon 8 Gen 2’de yaşanan performans sıçrayışının en büyük nedenlerinden biri, Qualcomm’un farklı bir CPU kümesine geçmesiydi. Firma, performans çekirdeği sayısını bu işlemcide dörde çıkarırken verimlilik çekirdeklerini ise üçe indirmişti. Snapdragon 8 Gen 3’te de bu kurulumun aynı şekilde devam edeceği ancak yeni Cortex-X4 sayesinde çekirdek hızlarının 3.70 GHz seviyesine çıkması bekleniyor.

Snapdragon 8 Gen 3 performansta iddialı

Snapdragon 8 Gen 3 Tam Boyutta Gör
Snapdragon 8 Gen 2’de bulunan Cortex-X3'ünün 3,20 GHz frekansına kıyasla yüzde 15'lik bir saat hızı artışı söz konusu. Bu saat hızı artışı da performansı doğrudan etkiliyor. Gizchina tarafından yapılan bir habere göre Snapdragon 8 Gen 3,Geekbench’te tek çekirdek performansında 1930, çok çekirdek performansında ise 6236 puan almayı başarmış. Bu değerler Snapdragon 8 Gen 2 özelinde sırasıyla yüzde 30 ve yüzde 20 performans artışı anlamına geliyor. Mevcut 8 Gen 2 zaten Apple’ın A16 Bionic işlemcisine çok yakındı ve 8 Gen 3 görünüşe göre performans konusunda A17 Bionic’in önünde olabilir.

Bilindiği üzere Qualcomm, “Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy” adında Galaxy S23 için daha yüksek frekanslar sunan özel bir işlemci geliştirmişti. Aynı durum “Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy” ile birlikte Galaxy S24 için geçerli olur mu bilinmez ancak eğer olursa çok daha yüksek frekans hızları bekleyebiliriz.

Bununla birlikte Cortex-X4'ün saat hızının 3,70 GHz'e yükseltilmesi, Snapdragon 8 Gen 3'ün güç tüketimini önemli ölçüde artırarak daha kısa pil ömrüne ve daha yüksek sıcaklıklara yol açabilir. Qualcomm’un bu sorunu çözmek için üretim sürecinde iyileştirme yapması yani 4nm’den 3nm’ye geçmesi de pek olası durmuyor. Zira, Snapdragon 8 Gen 2’yi 4nm’de üreten TSMC’nin mevcut 3nm bantlarının tamamı Apple’a ayrılmış durumda.

Kaynakça https://wccftech.com/snapdragon-8-gen-3-clock-speed-details-of-cortex-x4/ https://www.gizchina.com/2023/03/05/geekbench-snapdragon-8-gen-3-is-far-superior-to-apple-iphone-chips/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6464 kez okundu.
9 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Snapdragon 8 Gen 3, qualcomm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim