Anlık Bildirim

Dünyayı Kurtaran Adam kayıtları elden geçiriliyor

Kah eleştirdiğimiz kah da güldüğümüz Çetin İnanç’ın 80'li yıllardaki kült filmi Dünyayı Kurtaran Adam, önemli bir film belgeselcisinin elinde yeniden hayat bulmaya başlıyor.

Cüneyt Arkın’ın rol aldığı kült film Dünyayı Kurtaran Adam halen bilinen ve konuşulan bir yapım. 1982 yılına ait Çetin İnanç imzalı bu yapım hatta bir ara dünyanın en kötü filmi bile seçilmişti. Şimdi belgeselcilerin elinde yeniden hayat buluyor.

Kayıtlar Elden Geçiriliyor 

Ünlü film tarihçisi Ed Glaser, geçmiş yıllarda pek çok ülkede çekilmiş bu tür filmlerin peşine düşmüş. Bunları toplayan Glaser, kayıtları yeniden elden geçirerek daha kaliteli hale getirmeye çalışıyor. Ayrıca filmin çekim hikayesini de araştırıyor.

Dünyayı Kurtaran Adam’ın en dikkat çekici tarafı Star Wars: A New Hope filminden bazı kareler taşıması. Çetin İnanç o dönem elde imkanlar olmadığı için bazı sahnelere Star Wars’daki meşhur Death Star savaş sahnelerini monte etmişti. Glaser bunun benzersiz bir çılgınlık olduğunu ifade ediyor.

Dünyayı Kurtaran Adam aslında sadece Star Wars filminden değil başka 9 filmden daha sahneler monte etmişti. Ayrıca  Raiders of the Lost Ark filminin de müzikleri kullanılmıştı. Glaser’in ortaya çıkaracağı yapım merakla bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4646 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sinema, dünyayı kurtaran adam ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim