Anlık Bildirim

Sosyal medyada provokatif deprem paylaşımlarına ceza: 10 tutuklama, 37 gözaltı!

Emniyet Genel Müdürlüğü, Twitter ve diğer sosyal medya platformlarında provokatif deprem paylaşımı yapan kişilerin tespit edilip cezalandırıldığını paylaştı.    
egm deprem provokatif paylaşımlara ceza Tam Boyutta Gör

Twitter, geçtiğimiz günlerde kesintiye uğramış, bir süreliğine yalnızca VPN ile erişim sağlanabilmişti. Afet bölgesindekilerle iletişime geçmenin en hızlı ve etkili yolu, aynı zamanda sıcak gelişmelerin aktarıldığı bir haber platformu. Ancak maalesef yanlış bilgilerin de yayıldığı, kışkırtıcı paylaşımların yapıldığı bir yer. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı depremde yaralar sarılmaya çalışılırken, bir kesim de insanların bu zor durumundan faydalanmaya çalışıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, provokatif paylaşımlarda bulunanlar için harekete geçti.

302 hesap yöneticisi tespit edildi

EGM, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depreme ilişkin sosyal medya platformlarında, vatandaşlar üzerinde korku ve panik yaratmak amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 302 hesap yöneticisinin tespitinin yapılarak ilgili birimlere gönderildiği, Cumhuriyet Başsavcılıklarınca alınan talimat gereği 37 şahsın gözaltına alındığını, 10’unun tutuklandığını paylaştı.

Dolandırıcı siteler kapatıldı

Ayrıca depremzedelere yardım etmek isteyen hayırsever kişilerin iyi niyetlerini suistimal etmek amacıyla oluşturulmuş, 29 dolandırıcı sitenin kapatıldığını, resmi kurumların adını kullanarak/taklit ederek vatandaşlardan para isteyen 4 sosyal medya hesabi ile ilgili gerekli islemler yapıldığını, deprem yardımı için toplandığı söylenen 3 adet kripto cüzdan adresinin tespit edilerek cüzdanların dondurulduğu bilgisini kamuoyu ile paylaştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1954 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
deprem, Teknoloji Haberleri ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim