Anlık Bildirim

SpaceX bugün tekrar deneyecek: Hava tahminleri %50 ihtimal veriyor

SpaceX'in tarihi Demo-2 görevi bugüne (30 Mayıs) ertelenmişti. NASA partner şirketlerinin yayınladığı tahminlerde, görevin bugün ikinci kez ertelenme ihtimali %50 olarak gösteriliyor.

SpaceX bugün tekrar deneyecek: Hava tahminleri %50 ihtimal veriyor Tam Boyutta Gör

SpaceX'in ilk insanlı uzay görevi Demo-2 bildiğiniz gibi hava muhalefeti nedeniyle ertelenmek zorunda kalmıştı. Şirket bugün Türkiye saatiyle gece saatlerinde ikinci bir deneme gerçekleştirecek; ancak hava tahminleri yine çok olumlu görünmüyor. Yayınlanan tahminlere göre, Demo-2 görevinin bugün ikinci kez ertelenme ihtimali %50.

Hava tahminleri, NASA'nın partner şirketi Weather Squadron tarafından yayınlandı. Weather Squadron, 30 Mayıs için %50, 31 Mayıs için ise %60 ertelenme ihtimali gösteriyor. SpaceX kalkış için 30-31 Mayıs'ta iki günlük bir aralığa sahipti. Bugün ertelenirse muhtemelen yarın da fırlatılamayacak. Genel anlamıyla değerlendirecek olursak Demo-2 görevinin haftaya kalma ihtimali oldukça yüksek gibi.

Demo-2 görevinin bugün Türkiye saatiyle 22.22'te kalkışa geçmesi planlanıyor. Tarihi fırlatma anları SpaceX ve NASA'nın YouTube adresleri üzerinden yine canlı olarak yayınlanacak. Bu anlara tanıklık etmek istiyorsanız aşağıdaki pencereyi takip edebilirsiniz.

Demo-2 görevi SpaceX-NASA ikilisi için çok büyük bir öneme sahip. SpaceX ilk kez uzaya bir insan göndererek Mars'ı kolonize etme hedefine doğru müthiş bir adım atmış olacak. NASA ise uzaydaki Rus bağımlılığına son vermeyi ve 2011 yılından sonra ilk kez kendi astronotlarını kendisi uzaya fırlatmaya hazırlanıyor.

Kaynakça https://www.space.com/spacex-demo-2-astronaut-launch-weather-concerns.html https://www.patrick.af.mil/Portals/14/Weather/Falcon%209%20Dragon%20Crew%20Demo-2%20L-1%20Day%20Forecast%20-%2030%20May%20Launch.pdf Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim