Anlık Bildirim

Tesla'dan kovulan teknisyen konuştu: Otopilot güvenli değil

İşten kovulan eski bir Tesla çalışanı, şirketin otomatik pilotunun güvensiz olduğunu ve halka açık yollarda kullanılmaması gerektiğini belirtti.                 
Tesla'dan kovulan teknisyen konuştu: Otopilot güvenli değil Tam Boyutta Gör
Eski bir Tesla çalışanı BBC'ye yaptığı açıklamada, şirketin sürücüsüz araçlarına güç veren teknolojinin halka açık yollarda kullanılacak kadar güvenli olmadığına inandığını söyledi.

Tesla'da servis teknisyeni olarak çalışan Lukasz Krupski, otomatik pilot yazılımının kullanımının güvenliği konusundaki endişelerini dile getirdikten sonra işten çıkarıldığını söyledi. Daha sonra birkaç kaza raporunu ve Tesla'nın iç yazışmalarını Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt ile paylaşarak şirketin yapay zekasındaki iddia edilen kusurlarla ilgili endişelerini dile getirdi.

Donanım ve yazılım hazır değil

Lukasz Krupski bu önemli konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda: "Donanım ve yazılımın hazır olduğunu düşünmüyorum. Bu hepimizi ilgilendiren bir durum, çünkü kamuya açık yollarda testler yapıyoruz. Bir Tesla'nız olmasa bile sizi etkiliyor, çünkü çocuklarınız hala kaldırımda yürüyor." ifadelerini kullandı.

Tesla'dan kovulan teknisyen konuştu: Otopilot güvenli değil Tam Boyutta Gör
Krupski ayrıca Tesla'da çalışmanın sağlığını etkilediğini açıklayarak, "Bazen geceleri zor uyuyorum." dedi. Öte yandan Tesla'nın sürüş yardımı özelliği, ABD Adalet Bakanlığı ve Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi de dahil olmak üzere çeşitli kurumlar tarafından soruşturma altında.

Tesla, eski çalışanı Krupski'nin iddialarına doğrudan yanıt vermemiş olsa da, şirketin patronu Elon Musk, Cumartesi günü sosyal platformu X'te (eski adıyla Twitter) şöyle bir gönderi paylaşmıştı: "Tesla, gerçek dünyadaki açık ara en iyi yapay zekaya sahip."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5714 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elon musk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim