Anlık Bildirim

TikTok, bir ülkede daha yasaklandı: İşte nedeni

Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan TikTok, bir ülkede daha yasaklandı. Yeni Zelanda hükümeti, İngiltere, ABD ve AB'nin ardından uygulamaya kısıtlama getiriyor.
TikTok, bir ülkede daha yasaklandı: İşte nedeni Tam Boyutta Gör
Bilindiği üzere sosyal medya devi TikTok, özellikle son dönemlerde pek çok ülkede tartışma yaratan bir uygulama haline geldi. Hatırlayacak olursak kısa süre önce Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, TikTok uygulamasının devlete ait kurumsal cihazlarda kullanılmasına yasak getirileceğini duyurdu. Şimdi ise benzer bir karar Yeni Zelanda hükümetinden geldi.

TikTok bir ülkede daha yasaklandı

Yeni Zelanda'dan gelen yasaklama kararının şaşırtıcı olmadığını belirtelim. Nitekim son aylarda TikTok'un çatı şirketi ByteDance, güvenlik endişeleri nedeniyle sert eleştiriler alıyor. Bununla birlikte birçok ülke ABD ve AB Komisyonu'ndan gelen yasaklama kararını takip etmeye başladı.

Bildirilenlere göre TikTok, diğer ülkelerden farklı olarak Yeni Zelanda'nın parlamento ağına erişimi olan cihazlarda yasaklanacak. Ancak yetkililer, Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı cihazların da bu kısıtlamaya dahil edileceğini duyurdu. Yeni Zelanda’daki kısıtlamanın, Mart ayı sonuna kadar yürürlüğe girmesi bekleniyor..

Konu hakkında yapılan açıklamada Yeni Zelanda başbakanı Chris Hipkins, ''Bakanlıklar ve kurumların, BT ve siber güvenlik politikalarına uyduğunu, ancak kamu sektörü dışında herhangi bir yasaklama kararının alınmacağını'' söyledi. TikTok'un ise gelecekte nasıl bir adım atacağı merak konusu. Zira ABD hükümeti, ByteDance'e ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle TikTok'u satması için baskı yapmaya devam ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2610 kez okundu.
8 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tiktok, Teknoloji Haberleri ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim